POSLEDNÍ HODINA ZE ŽIVOTA STEFANA ZWEIGA, ARCHIMEDŮV ZÁKON - Divadlo Komedie

Hra měla premiéru v roce 2015 v divadle Sala Beckett v Barceloně a Antonio Tabaras byl za ni nominován na prestižní divadelní cenu XX Max za rok 2016/17 v kategorii nejlepší divadelní autor. 

POSLEDNÍ HODINA ZE ŽIVOTA STEFANA ZWEIGA, ARCHIMEDŮV ZÁKON - Divadlo Komedie
  • Adresa:
    Jungmannova 15/1
    Praha 1 110 00
SCÉNICKÉ ČTENÍ.

 

Antonio Tabares: Poslední hodina ze života Stefana Zweiga
Děj hry se odehrává jednoho odpoledne roku 1942 v Brazílii, v momentě, kdy se slavný spisovatel a jeho mladá žena rozhodli spáchat sebevraždu. Intimitu jejich loučení se životem však naruší nečekaný návštěvník, židovský uprchlík, poháněný podivnou vášní. Manželům Zweigovým se tak znovu oživují vzpomínky, obavy i realita světa zmítajícího se v beznaději válečného šílenství, které je přivádějí zpět do beznaděje. Na konci určitě přijde vysvobození. Ale čí?

Josep Maria Miró: Archimédův zákon
Miró je katalánský dramatik, autor několika her, dramaturgických publikací; vede kurzy dramatické tvorby v divadle Sala Beckett v Barceloně a také režíruje. Hlavní postavou jeho hry je trenér plavání Jordi, který obejme a políbí plačící dítě, které se bojí vody a nechce si sundat kruh. Jeho gesto vyvolá stížnost rodičů a následně se roztočí spirála nedůvěry a podezření. Hra Archimedům zákon je o lidských vztazích, obavách, předsudcích i rychlém odsouzení.


Režie: Adam Pospíšil
Účinkují členové divadelní skupiny Relikty hmyzu