Přípravy na Pivní slavnosti vrcholí

10.8.2019, 13:00 – 23:00

Již desátý ročník se uskuteční na Mírovém náměstí 10. srpna, a bude, stejně jako loni, opět bez plastů. Pivo dostanete do nových půllitrů a třetinek s uchy s novou grafikou. K mytí  sklenic poslouží oplachovačka, vstupné zůstává i letos 80 korun.

Cena vstupenky: 80 Kč

Své pivo představí na 26 pivovarů z celé České republiky, Litoměřický region bude prezentovat Biskupský pivovar z Litoměřic a Podřipský rodinný minipivovar. Milovníky piva jistě potěší kromě mnoha jiných i pivovar Antoš ze Slaného, plzeňský Raven nebo děčínský Kapitán. Pivo ze vzdálenějších koutů republiky dovezou brněnské pivovary Richard a Černá Hora. O zábavu se postarají kapely Hromosvod, Vesper, Sabina Uxová, Děda Mládek Illegal Band a Alkehol, program zakončí Oldies party. Pořadatel myslí i na komfort příchozích a místo klasických TOi přistaví luxusní sanitární kontejner.

Smyslem této akce, která se letos v Litoměřicích koná již podesáté, je snaha připomínat lidem tradici místního pivovarnictví, které se stále rozvíjí. Od začátku příštího roku po mnoha letech znovu ožije litoměřický pivovar, kde firma Hutár Agro s.r.o připravuje výrobu tří druhů piv. „Mohlo by se zdát, že Litoměřice jsou známé především jako vinařské město. Díky tradiční výrobě piva zde však mají své opodstatnění i Pivní slavnosti,“ poukázala na litoměřickou tradici ředitelka Městských kulturních zařízení v Litoměřicích Věra Kmoníčková.

Program:

  • 13:00   Hromosvod
  • 15:00   Vesper
  • 16:30   Sabina Uxová
  • 18:00   Děda Mládek Illegal Band
  • 20:00   Alkehol
  • 21:30   Oldies párty