Na letní výlet za zážitkem na fotbalovou výstavu

10.5.2019 – 29.9.2019, 23:59

Největší česká čistě dětská galerie Sladovna v Písku zve návštěvníky na zajímavou výstavu. Ta se jmenuje Góóól a vypráví příběhy legendárních fotbalistů naší historie. Nejde však o výstavu plnou textu a různých artefaktů. Výstava vezme návštěvníky do děje, zažijí příběhy Pepiho Bicana, Andreje Kvašnáka nebo Pavla Nedvěda. Na konci výstavy si zahrají vysněný fotbalový zápas za účasti televizních kamer a před zaplněnou tribunou. Výstava vznikla na motivy úspěšné knihy Hrdinové, kterou vydalo nakladatelství Yinachi.

Vstoupíte a ocitnete se na místě, které dnešní moderní trávníky a stadióny příliš nepřipomíná. Všechno to totiž začalo za městem, mezi stromy a na hrbolaté zemi. S hadrovým míčem byla velká zábava. Každý měl vlastní pravidla. Anebo neměl vůbec žádná? Jak to vlastně bylo?

 „Jmenuji se John Madden,“ možná zaslechnete při rozkoukávání se v dávných dobách české fotbalové historie. Jste u vzniku něčeho výjimečného. Necháte se pohltit atmosférou, umotáte si svůj vlastní hadrák a vydáte se na cestu, která může skončit až před plnými tribunami, v záři reflektorů a zápisem do síně slávy.

Videopozvánka na výstavu za učasti fotbalistů: https://youtu.be/ZfUWVCv0tzQ

Góóól ve Sladovně vám nabízí nevšední zážitek. Vše si vyzkoušíte na vlastní kůži. Jednotlivá stanoviště, která lemují putování příběhem, prověří týmové i individuální herní dovednosti, ale i charakterové vlastnosti. Dokážete se svými spoluhráči udržet balanc? Máte tvrdou a přesnou střelu? Najde vaše přihrávka cíl? A co váš vzhled? Myslíte, že je důležité na hřišti vypadat dobře? Vyzkoušet si můžete i simulátor venkovního počasí, fotbal se totiž hraje za každého počasí.

Více informací o výstavě a galerie Sladovna najdete na www.sladovna.cz