Expediční kamera 2019: již desátý ročník filmového festivalu pro cestovatele, sportovce i dobrodruhy!

20.3.2019, 17:30 – 18:30

Zámecké návrší v Litomyšli bude ve středu 20. března pořádat Mezinárodní filmový festival Expediční kamera, který je největší cestovatelská a outdoorová akce v ČR. Tento unikátní projekt přináší do kin nejlepší filmy sezóny z celého světa i novinky z domácí produkce. Na letošním programu je 6 filmů, které uspěly na zahraničních festivalech i domácí novinky.

Cena vstupenky: 70 Kč

V letošním programu najdete 6 filmů, oceněných například na Kendal Mountain Festivalu, Vancouver International Mountain Film Festival, ale i čerstvé novinky z domácí produkce. Můžete se těšit na expedici do nitra peruánské džungle ve filmu Matsés, mrazivý příběh horolezce zraněného těsně pod vrcholem vysněné hory Tupendeo v pohoří Kašmír, novozélandské adrenalinové putování Waiau-Toa Odyssey na horských kolech a packraftech, medailonek handicapované lezkyně z Nové Anglie ve snímku Stupmed, závod napříč Spojenými státy v podání dvou houževnatých cyklistek ve filmu Divided a Kroky na hraně neboli běžeckou výpravu slovenských ultraběžců po stopách nelítostné židovské historie.

Speciálními hosty Expediční kamery v tomto roce budou Štěpán Feltl a Šimon Machů z litomyšlska, kteří povypráví o své cestě na silničních kolech z Litomyšle do basiliky sv. Antonína v italské Padově.

Projekce a povídání o těch nejpoutavějších zážitcích se koná 20. 03. 2019 v klenutém sálu Zámeckého pivovaru v Litomyšli. Již 13. 3. 2019 můžete tuto akci navštívit v Poličce.