Roztančené jeviště - Souboj divadel Praha/Finálový večer - Švandovo divadlo

Herci a herečky z osmi pražských divadel v jedinečné taneční show.

Roztančené jeviště - Souboj divadel Praha/Finálový večer - Švandovo divadlo
  • Adresa:
    Štefánikova 6/57,
    Praha 5, 150 00

Velkolepá taneční show se po loňském úspěchu vrací na prkna Švandova divadla. Opět se můžete těšit na exklusivní a neopakovatelný finálový GALAVEČER.

Každý ze soutěžících herců a hereček Vám zatančí jeden standardní a jeden latinskoamerický tanec, které po boku profesionálních tanečníků natrénovali a předvedou před porotou za hudebního doprovodu kapely Gin in Jam během finálového galavečera dne 15. března 2019 ve Velkém sále Švandova divadla.

Po úspěšném minulém ročníku, který s přehledem vyhrál zástupce Divadla Broadway David Gránský, jsme pro Vás připravili 2. ročník, ve kterém se představí nový soutěžící: Adéla Gondíková za Divadlo Háta v rámci Divadla Palace, Berenika Kohoutová za Studio DVA, Ivana Chýlková za Činoherní klub, Sara Sandeva za Divadlo v Rytířské, Karel Heřmánek ml. za Divadlo Bez zábradlí, Miroslav Hrabě za Divadlo Radka Brzobohatého, Vladimír Polívka za Dejvické divadlo a Peter Pecha za Divadlo Broadway.

Moderátory finálového večera budou Tereza Kostková a Libor Bouček. 

Porota je v projektu Roztančeného divadla „pseudoodborná“, jelikož se z větší části skládá z osobností různých z oblastí. Mezi porotce prvního pražského ročníku zasednou napřiklad David Gránský, Halina Palwovská, Veronika Arichteva, Veronika Freimanová ad.  

Na závěr večera budou vyhlášeni tři vítězové: třetí místo – vítěz tipovací soutěže, druhé místo – divácký vítěz (na základě hlasování během finálového večera) a první místo – hlavní vítěz/vítěz poroty – kterému bude předána putovní skleněná trofej.

 

Autorský projekt Tanečních kurzů Martina Šimka & Terezy Řípové s. r. o. byl odstartován v roce 2016 v Městském divadle Mladá Boleslav, kde proběhl první ročník projektu Roztančené divadlo aneb Když herci tančí. Po tamním diváckém i všeobecném úspěchu již proběhl třetí ročník v Mladé Boleslavi, vedle toho se připravuje stejná verze pro Západočeské divadlo v Chebu a v jednání jsou i další oblastní divadla. 

NAVŠTIVTE FACEBOOK AKCE. 

Ve čtvrtek 17. 1. 2019 od 10h proběhla v kavárně ŠD tisková konference k projektu, na níž byly představeny jednotlivé soutěžící páry, včetně toho, jaká pražská divadla reprezentují, a jaké tance jim byly vylosovány. Druhý pražský ročník je také propojen s nafocením benefičního kalendáře na podporu boje proti domácímu násilí – „Síla ženské křehkosti“. 

Taneční páry (herec/herečka + tanečník/tanečnice + reprezentované divadlo):
1) Adéla Gondíková + Martin Šimek - Divadlo Háta v rámci Divadla Palace
2) Berenika Kohoutová + Jakub Necpál - Studio DVA
3) Ivana Chýlková + František Kopecký - Činoherní klub
4) Sara Sandeva + Adam Havel - Divadlo V Rytířské 
5) Karel Heřmánek ml. + Tereza Řípová - Divadlo Bez zábradlí
6) Peter Pecha + Petra Stehnová - Divadlo Broadway
7) Miroslav Hrabě + Zuzana Šťastná - Divadlo Radka Brzobohatého
8) Vladimír Polívka + Dita Tuháčková - Dejvické divadlo