The King Blues a Doll Skin v březnu rozehřejí Brno

2.3.2018, 20:00 – 22:00

Festival Rock for People nezahálí ani během roku a vedle přípravy letní opulentní rockerské hostiny na hradeckém letišti přiváží v rámci Rock for People Concerts rozličné lahůdky a speciality pro hudební fanoušky i v ostatních ročních obdobích.

Na první březnové dny nachystal do Prahy a Brna koncert dvou pozoruhodných kapel, které jsou přesně tím překvapivým a dosud neznámým zpestřením pro uši, nohy i duši každého správného rockera. Rebelští The King Blues s frontmanem Jonnym "Itchem” Foxem přijedou z Velké Británie s originální směsicí ska, punku, folku, ale i trip hopu nebo tradičního britského storytellingu. Zaujmou jistě i Doll Skin, kapela mladých Američanek, která má velmi dobře našlápnuto do světa a nad jejichž přímočarým rockem si vzal patronát legendární David Ellefson, baskytarista kapely Megadeth. „Vybrali jsme dvě skvělé kapely, které se u nás objeví poprvé a jistě překvapí svou originalitou a neotřelostí.  Bude to skvělé a zábavné zahřívací kolo pro letní Rock for People i celou festivalovou sezónu,” říká Michal Thomes, ředitel Rock for People.

Rock for People Concerts s The King Blues a Doll Skin to rozpálí 1. března v Praze ve smíchovském Futuru a 2. března v brněnské Melodce. Předprodej vstupenek běží v síti Goout za 290 Kč. Koncerty kapel The King Blues a Doll Skin se uskuteční místo původně plánované série Rock for People Winter. Více informací na www.rockforpeople.cz.

The King Blues je další z víceméně utajených perel, které se snaží dramaturgové Rock for People vytahovat z nepřeberné pokladnice britské hudební scény. Původně sólový projekt  Jonnyho "Itche" Foxe se záhy rozrostl v band, který již v roce 2004 zaujal energickým mixem ska, punku a folku, který za přísady bere i kapky trip hopu či hiphopu a je doma i v britské tradici storytellingu. Jednoznačné rebelství a vyhraněnost proti všemu násilí, demagogii a manipulaci je dalším jasným signifikantním prvkem kapely. Padni komu padni: Je jedno, jestli jde o komunistickou demonstraci síly na náměstí Tchien-an-men nebo o spojeneckou “válku, kterou vedeme preventivně, aby nebyla válka”. The King Blues jsou známí i svým neustálým kontaktem s fanoušky, dokázali dokonce zahrát sedm koncertů za den, čímž hravě trumfli staré pardály ze Status Quo, kteří se chlubili čtyřmi gigy v jednom dni. Oproti poměrně zkušeným britským kolegům je kapela Doll Skin, čtveřice mladých Američanek z Phoenixu, teprve na začátku kariéry, ale startuje pěkně zostra. Přestože děvčata teprve postupně dosahují věku americké plnoletosti, vydávají se nyní do světa. Kapela s nekompromisní frontwoman s „typicky“ americkým jménem Sydney Dolezal zaujala slavného basistu kapely Megadeth Davida Ellefsona, který si je vzal pod svá ochranná křídla a natočil s nimi debutové EP, loni vydaly první album s názvem Manic Pixie Dream Girl. Jejich šarm a energie jistě rozproudí krev v žilách i všem v Praze, Brně a Teplicích.

 

 

Odkazy:

The King Blues - http://kingbluesofficial.com, https://youtu.be/OoeAp9pKqpA

Doll Skin - www.dollskinband.com, https://youtu.be/hMs5qZRlyHM

1.3. Futurum Praha

https://www.facebook.com/events/540334176327200/

bit.ly/vstupenky_Praha

2.3. Melodka Brno

https://www.facebook.com/events/1799493363415664/

bit.ly/vstupenky_Brno

Další koncerty ze série Rock for People Concerts:

HIGHLY SUSPECT - 17. 2. LUCERNA MUSIC BAR

THE GARDEN - 8. 3. CAFÉ V LESE

DEEZ NUTS - 18. 3. FLÉDA, BRNO

GOST - 12. 4. FUTURUM

SHAME - 7. 5. CAFÉ V LESE

MOOSE BLOOD - 6. 6. FUTURUM