FAMU UVÁDÍ: POCTA VĚŘE CHYTILOVÉ - Divadlo DISK

12.3.2018, 19:30 – 21:00

Divadlo DISK uvádí ve spolupráci s FAMU výběr nejzajímavějších krátkých filmů Věry Chytilové. Součástí březnové projekce, která se uskuteční v den výročí úmrtí této významné filmové režisérky, budou filmy, jež vznikly během jejích studií na FAMU v letech 1957–1962.

FAMU UVÁDÍ: POCTA VĚŘE CHYTILOVÉ - Divadlo DISK
  • Adresa:
    Karlova 26
    Praha 1 116 65

Zelená ulice
Z Vršovic vyjíždí těžkotonážní vlak - 68 vozů, 140 náprav, 18 000 tun. Pro svou hmotnost nesmí být souprava nikde zastavena. Když se tak stane, řeší strojvedoucí Budač nelehký úkol - dostat vlak v pořádku na Vyšehrad.

Kočičina
Domácí kočka manželů Ká popisuje zvláštní chování svých pánů za pomoci bajky o myši, která nezadržitelně míří do pasti...

Strop
Marta zanechala studií a živí se jako manekýnka. Začíná si uvědomovat bezcílnost a zbytečnost své existence. Mimořádně zdařilý a mezinárodně proslulý absolventský film režisérky Chytilové byl do kin uveden s jejím dalším středometrážním snímkem "Pytel blech" viz pod společným názvem "U stropu je pytel blech".

FAMU občasník 1960–1961
Filmový žurnál o životě v Praze očima studentky Věry Chytilové. Ve filmu vystupuje řada jejích spolužáků, představitelů České nové vlny.