Gabriela Beňačková představí operní talenty

5.3.2018, 19:00 – 21:00

Legenda světové opery Gabriela Beňačková se vrací na podium do Obecního domu v Praze za doprovodu Českého národního symfonického orchestru, který slaví 25 let své existence. Uznávaná diva zazpívá 5. března se svými svěřenci – mezzosopranistkou Ester Pavlů a tenoristou Jakubem Pustinou.

Cena vstupenky: 525 – 2 525 Kč

Během slavnostního večera zazní díla významných skladatelských velikánů, jakými jsou Giuseppe Verdi, Antonín Dvořák, Richard Wagner, Leoš Janáček, Richard Strauss nebo Franz Lehár. Publikum se může těšit i na slavnou Janáčkovu Jenůfu, kterou Beňačková přednesla ve více než tisícovce představení na světových podiích slavných operních domů včetně Metropolitní opery v New Yorku. Spolu s mladými talenty dále představí několik duetů v premiérovém provedení. Český národní symfonický orchestr, který tentokrát zahraje pod taktovkou dirigenta Dušana Štefánka, patří k nejvytíženějším orchestrům v Evropě.

Gabriela Beňačková vystupuje na českých pódiích velmi vzácně. Široká i odborná veřejnost tak bude mít možnost opět slyšet její neobvyklý soprán, kterému mnozí kritici dávali přívlastek stříbrný nebo ho označovali jako hlas s pověstnou slovanskou slzou.