Hard-rockoví klasici Fu Manchu do Prahy přivezou své dvanácté album

14.3.2018, 19:00 – 21:00

Jihokalifornská hard-rocková legenda FU MANCHU zveřejnila první informace týkající se vydání svého 12. studiového alba, které se bude jmenovat "Clone of the Universe". Deska vyjde 9. února 2018 na jejich vlastním labelu The Dojo Records. Nadcházející nahrávka bude první po 4 letech od vydání Gigantoidu v roce 2014. Kromě zprávy o albu FU MANCHU také oznámili celosvětové turné, se kterým zavítají 14.března také na strahovskou Sedmičku.

 Vstupenky za 300 Kč + poplatky od 10 hodin pátku 8.prosince na www.goout.cz. Na místě v den koncertu 400 Kč.

Clone Of The Universe je novou kapitolou pro pionýry “fuzz rocku” - mísí přímočarý rock s nečekanými hudebními zvraty, a to v “Don’t Panic” a “(I’ve Been) Hexed”. v dynamicky komplexních skladbách “Clone of the Universe” a “Slower Than Light.” Centrální skladbou alba je “IL Mostro Atomico”, 18 minut a 8 sekund dlouhá kompozice, v které hostuje fenomenální Alex Lifeson, kytarista a skladatel legendární skupiny RUSH. Album je jejich dosud nejtvrdším dílem, tvoří ho čtyři rozdílné části. Skupina od svého založení v roce 1990 hranice svého “fuzz and wah” soundu neustále rozšiřuje.

Album nahráli a produkovali FU MANCHU a Jim Monroe v The Racket Room v Santa Ana v Kalifornii s dalšími nahrávkami pod dohledem Andrewa Giacumakise v SUSSTUDIO v Simi Valley CA. Album vyjde celosvětově jako streaming, vinyl a CD na labelu kapely AT THE DOJO RECORDS. FU MANCHU tvoří Scott Hill (zpěv, kytara) Bob Balch(kytary), Brad Davis (basová kytara) a Scott Reeder (bicí a perkuse).

Více info:

www.fu-manchu.com
www.facebook.com/FuManchuBand