Mountain Dew vás zve na Mistrovství ČR v esportu!

10.11.2017 – 12.11.2017, 23:59

Finále celoročního snažení online hráčů počítačových her vyvrcholí na Brněnském výstavišti BVV 10. – 12. listopadu a zúčastní se ho jen ti nejlepší. Soutěžící o postup bojují po celý rok a během finále si zahrají o výhry v celkové hodnotě 280 000 Kč.  Od letošního roku je nově partnerem Mistrovství České republiky v počítačových hrách značka Mountain Dew.

Na loňský finálový turnaj zavítalo více než 46 000 návštěvníků a dalších 220 000 lidí ho sledovalo online nebo v televizi. Esport je u nás čím dál tím oblíbenější, což dokazuje i to, že celých 56 % lidí hraje nějakou počítačovou hru alespoň jednou ročně. Proto můžeme v letošním roce očekávat ještě hojnější účast diváků. Nově se stal generálním partnerem turnaje perlivý nealkoholický nápoj Mountain Dew, který je ideálním osvěžením pro akční sportovce. „Esport je v Česku i na Slovensku druh sportu a zábavy, který si zaslouží adekvátní pozornost a podporu. Značka Mountain Dew má k příznivcům počítačových i konzolových her blízko a partnerstvím s MČR chceme podpořit další rozvoj tohoto sportu, který již konkuruje i zaběhnutým sportovním odvětvím. Chceme napomoci rozvoji esportu v našem regionu a těšit se z jeho přibližování se světové úrovni,“ doplňuje brand koordinátor značky Mountain Dew Pavel Vykydal.

Dalším důkazem toho, jakou získává esport celosvětovou popularitu, je i jeho možná účast na Letních olympijských hrách konajících se v roce 2024 v Paříži. Navíc už dávno neplatí, že je hraní her výlučně chlapeckou a mužskou záležitostí. Zajímavostí je, že u nás 38 % hráčské základny tvoří ženy a neustále jich přibývá. I přesto zatím v České republice není takový počet lidí, kteří se esportu věnují, jako v jiných zemích. Co však pokulhává na kvantitě, bohatě doháníme kvalitou. Nejen, že se česká reprezentace pravidelně umisťuje na velkých turnajích, mezinárodní úspěchy sbírají i jednotlivci hrající za zahraniční týmy. Ti patří k absolutní špičce ve svých hrách. Zde to funguje podobně jako u jakéhokoliv jiného sportu, proto je potřeba vychovávat mladé talenty, kteří budou mít šanci prorazit i za hranicemi.

Mistrovství České republiky v počítačových a mobilních hrách je největší oficiální domácí soutěž s tradicí již od roku 2003. Nenechte si letošní finálovou bitvu ujít ani vy!