Klasika v kině začne přímým přenosem z barcelonské opery

24.10.2017, 19:45 – 22:00

Přímým přenosem klasické opery Giuseppe Verdiho Maškarní ples z Gran Teatre del Liceu v Barceloně začne 24. října další sezóna Klasiky v kině Vatra. Diváci se mohou těšit na čtyři opery z proslavených evropských scén a také na čtyři představení Bolšoj baletu z Moskvy.

 Po Maškarním plese z Barcelony bude 9.11. následovat Mozartova rozverná Kouzelná flétna z Teatro alla Scala v Miláně. Z velkého moskevského baletu jsme vybrali Zkrocení zlé ženy (26.11.), Louskáčka (17.12.), Romea a Julii (21.1.) a Dámu s kaméliemi (4.2.). Opera se do vsetínského kina znovu vrátí 27.2. s Lohengrinem od Richarda Wagnera inscenovaným v drážďanské Semperoper. Celý cyklus uzavře Pucciniho Bohéma z Národní opery v Paříži.

Operní představení jsou vždy s českými titulky. Během přestávek je pro diváky připraveno ve foyer kina malé občerstvení. Zájemci mohou využít několika druhů předplatného, ať už na celý cyklus nebo pouze na operní či baletní část.

Informace k cyklu Klasika v kině Vatra naleznete na stránkách www.kinovatra.cz/klasika/ nebo je získáte v pokladně kina.