Festival Džemfest zveřejnil program - přijede i Tomáš Klus

20.10.2017, 12:00 – 13:00

Džemfest zveřejnil program.
Zajíc v pytli ukrýval hned čtyři písničkáře, včetně Tomáše Kluse.

Populární šumperský festival Džemfest zveřejnil letošní program, který se odehraje 20. října v Domě kultury Šumperk. Skončila tak originální slevová akce Zajíc v pytli, během které si mohli fanoušci festivalu koupit vstupenku za poloviční cenu, aniž by ale znali program.

„Zajíce v pytli si koupilo rekordní množství 318 lidí, což je pro nás dobrá i špatná zpráva. Máme ohromnou radost, že máme tolik věrných fanoušků, kteří si koupí lístek na Džemfest, i když neznají program. Moc všem děkujeme za důvěru a podporu. Na druhou stranu tolik prodaných vstupenek za poloviční cenu je trhlina do rozpočtu akce, ale s tím si už holt musíme poradit,“ říká s úsměvem pořadatel Ondřej Polák.

A kdo že tedy byl pomyslným zajícem v pytli?

Letos program ovládnou písničkáři, v programu vystoupí hned čtyři - Tomáš Klus a jeho Cílová skupina, Peter Aristone s kapelou, Voxel a Pokáč. Z kapel budou na Džemfestu řádit Rybičky 48 a Leon.
„Věřte nebo ne, ale o vystoupení Tomáše Kluse jsme jednali celých šest let. Na Šumpersku zahraje poprvé od doby, kdy začal být slavný,“ uvedl Ondřej Polák. Další výjimečnou událostí má být podle pořadatelů vystoupení slovenského hitmakera Petera Aristoneho, který na Džemfest dorazí přímo z turné po Spojených státech. Tahákem letošního programu bude také show kapely Rybičky 48, která vyprodává kulturáky po celé republice a její hity v poslední době zaplnily český éter. Hudební fajnšmekři se pak mohou těšit na speciální společný recitál dvou nejvýraznějších osobností mladé písničkářské scény Voxela a Pokáče.

Line up šumperského festivalu doplní mladá talentovaná kapela Leon, která s aktuálním hitem Volný pád už třikrát vyhrála hitparádu hudební televize Óčko.

Džemfest chystá také bohatý doprovodný program, například filmové projekce či klubové koncerty.

Vstupenky jsou již v prodeji na www.dzemfest.cz.

Backround

Festival Džemfest, který se koná od roku 2000 v polovině října v Šumperku, patří mezi nejúspěšnější akce v kraji. Každý ročník je vyprodaný (1600 lidí na hlavní scéně) a zřejmě se jedná o největší rockový festival konaný pod střechou v ČR.
Vedle hlavního programu se v rámci Džemfestu koná řada doprovodných kulturních akcí jako např. literární večery, alternativní koncerty či filmová scéna.
Džemfest se pravidelně orientuje také na sociální oblast, využívá popularity u mladých lidí při kampani Daruj Fest, kterou mobilizuje k darování krve a krevní plazmy. Každý rok Džemfest navštěvují děti z dětských domovů, aby na vlastní kůži zažily (často svůj první) festival.
V roce 2014 obdržel Džemfest Cenu Olomouckého kraje za přínos v oblasti kultury a o rok dříve získal ve stejné kategorii Cenu města Šumperka.

Festival Džemfest se koná za významné podpory Města Šumperka a Olomouckého kraje.