FESTIVAL ŽENY ŽENÁM 3.- 8. 5. - Divadlo Bolka Polívky

3.5.2017 – 8.5.2017, 23:59

Festival ŽENY ŽENÁM A ODVÁŽNÝM MUŽŮM 3. – 8. 5. 2017!

Pro festival jsou vyhrazené řady 2, 3, 5, 6, 7.

Cena: 720,-    REZERVACE

4. 5. v 19.00
EDITH PIAF - MILOVAT K SMRTI / Divadlo Radka Brzobohatého
Autor: Táňa Nálepková
Režie: Jakub Maceček
Hrají: Světlana Nálepková, Juraj Bernáth, Martin Sochor
Délka představení: 120 min + přestávka 

Ve strhujícím příběhu sledujeme životní cestu Edith Piaf: zázračné uzdravení v dětství, zpívání na pařížských dvorech a uličkách, fantastické úspěchy v největších evropských divadlech, turné po USA, závislost na alkoholu, muže a ženy v jejím životě, nemoci, život plný lásky i samoty, v chudobě i přepychu. Edith Piaf byla vždy a za všech okolností pevně rozhodnuta žít naplno, zpívat naplno, milovat naplno... až k samotné smrti. 15 nejslavnějších evergreenů Edith Piaf, které uslyšíte v muzikálu MILOVAT K SMRTI, právem patří k nejznámějším světovým šansonům vůbec.

8. 5. v 19.00
THE NAKED TRUTH – ODHALENÁ PRAVDA / StageArtCZ a Divadlo Bolka Polívky
Autor: Dave Simpson
Režie: Petr Halberstadt
Hrají: Chantal Poullain / Gabriela Míčová, Markéta Častvaj Plánková / Petra Špindlerová, Daniela Choděrová / Klára Apolenářová, Alena Bazalová / Anežka Rusevová, Hana Kusnjerová / Anna Stropnická, Alžběta Vaculčiaková / Natálie Tichánková 
Délka představení: 110 min + přestávka

The Naked Truth – česká premiéra britského divadelního hitu Dave Simpsona – dojemná komedie, která je výzvou všem ženám a oslavou jejich síly postavit se nepřízni osudu.
Síla tance, síla přátelství, síla porozumění propojí šest žen a přiměje je odhalit o sobě pravdu a dokáže, že stojí za to čelit nepřízni osudu, ať jakkoli krutému. Prostřednictvím kurzu pole dance ve venkovské tělocvičně, od kterého každá očekává něco jiného, zvýšit si sebevědomí, shodit pár kilo, udržet si chlapa nebo si ho najít, ale ani jedna si neuvědomuje, jak moc to ovlivní jejich život, dospějí přes nejrůznější neshody ke společnému rozhodnutí… Divadlo pro ženy a o ženách, které musí bezpodmínečně vidět muži (pokud se odváží). 


ŽENY ŽENÁM
TYP B
Cena: 700,-    REZERVACE 

3. 5. v 19.00
BIOSTORY / MALÉhRY
Autor a režie: Daniela Zbytovská 
Hrají: Daniela Zbytovská, Barbora Seidlová, Nikola Zbytovská 
Délka představení: 90 min bez přestávky

Komedie o tom, jak se na jedné straně viditelně prospěšná idea může v rukou "nepravých" stát pastí pro ty slabší, hledající. Reflexe dnešní společnosti, našich představ a snů...    Děj je zasazen do prostředí fiktivního Bio-kurzu, kde se setkávají tři ženy. Výživová poradkyně na mateřské dovolené, zubní hygienistka a psychiatrička. Pomocí praktik duchovního mistra Dušana Hunky se snaží nalézt samy sebe a být BIO. ..BIO  totiž nemusí označovat jen produkty ekologického zemědělství, může znamenat i něco jiného. Dříve člověk hledal uznání ve vnějším světě, dnes chce "poznat sám sebe."  Obojí může být dobrý  byznys!

6. 5. v 19.00
HVĚZDA / Studio DVA DIVADLO
Autor a režie: Patrik Hartl
Hraje: Eva Holubová
Délka představení: 105 min bez přestávky

Původní česká ONE WOMAN SHOW věnovaná Evě Holubové. Komedie se záznamem myšlenek nejúspěšnější české seriálové herečky během nejdivočejšího týdne jejího života. HVĚZDA s humorem odkrývá zákulisí českého showbyznysu a s nadhledem líčí osobní problémy fiktivní herečky, která po pětatřiceti letech u oblastního divadla nečekaně zazáří v televizním seriálu.


ŽENY ŽENÁM
TYP C
Cena: 730,-    REZERVACE

5. 5. v 19.00
SHIRLEY VALENTINE / Divadelní a filmová agentura
Autor: Willy Russel
Režie: Zdeněk Kaloč
Hraje: Simona Stašová
Délka představení: 140 min + přestávka

Shirley Valentine je jméno dívky, kterou ta současná padesátiletá matka rodiny a manželka počestného občana už dávno není. Přesto, že se musí starat hlavně o to, aby život její rodiny žijící v Liverpoolu běžel ve vyježděných kolejích, sny a touhy té dívky, kterou kdysi byla, v ní zůstávají. Snad proto podlehne návrhu své kamarádky a udělá něco, co se od ní neočekává. Odjede na dovolenou do míst, kde se pěstuje vinná réva, do Řecka. A tam začíná nový život, nové dobrodružství, všechno to, co už považovala za ztracené.

7. 5. v 19.00
MILENA MÁ PROBLÉM / Divadlo Bolka Polívky
Autor a režie: Šárka Vaculíková
Hraje a na klavír doprovází: Šárka Vaculíková, Jan Šikl
Délka představení: 60 min bez přestávky

Hravé, dravé ale i vážné a především vtipné představení. Všem ženám před svatbou, po svatbě, s dětmi i bez nich, všem mužům (těm, co doma uklízí, i těm, co neuklízí) …Všem, co se chtějí zkrátka pobavit nad pravdivostí života. Čtyři hlasy, čtyři ženy, čtyři životní zkušenosti a jedna nevěsta v den svatby. Co všechno může v jedné vteřině nevěstě problesknout hlavou, než řekne své „ano“? A nezmění to nějak její rozhodnutí? Co když řekne nakonec „ne“? Jak se mladá dívka vypořádá s  ženskou úlohou v manželství? Být vdanou ženou… ženou v domácnosti! Vařit, prát, žehlit, uklízet, mýt podlahy, mýt záchod?! Opravdu tohle chce? Ještě se může rozhodnout jinak! Zkrátka Milena se vdává a vše se zdá být jiné, než si představovala…