Teplice Čokoládový Festival 2017

24.2.2017 – 26.2.2017, 23:59

Do obchodního centra Galerie Teplice zamíří všichni milovníci čokolády. Od pátku 24. do neděle 26. února 2017 se zde uskuteční Čokoládový festival s výstavou obalů čokolád z celého světa, kulinářskou přehlídkou a prodejními stánky s čokoládovými delikatesami. Vstup je zdarma.

Čokoládový Festival 2017 v Teplicích, pořádaný agenturou ChrisFromParis je jedinečnou událostí pro všechny milovníky čokolády a cukrovinek, kteří mají chuť se pobavit, pochutnat si a případně se i přiučit vaření s čokoládou.

Čokoládový veletrh se představí na prostranství o rozloze 2.000m2 a návštěvníkům nabídne tři hlavní sekce:

  • Kulinářskou přehlídku, na které šéfkuchaři významných restaurací předvedou své nápadité recepty
  • Prodejní stánky s degustacemi a čokoládovými specialitami
  • Dětské tvořivé dílničky a umělecká vystoupení

Návštěvníci se mohou těšit na kulinářskou přehlídku šéfcukráře Romana Sejvala, který bude vyrábět bonboniéry. Chybět nebude ani šéfkuchař Marek Váňa, který předvede ukázku méně obvyklých jídel jako vanilková krupicová kaše z espumy s čokoládovým sněhem nebo gaskoňské dušené hovězí maso s čokoládou a armagnacem. Jiří Holub ze Sirupárny Olomouc bude vařit kuřecí chilli con carne s tmavou čokoládou nebo kuře na rajčatovo-čokoládové omáčce. Děti si mohou připravit sladké dezerty se Zuzanou (Laskominy). A konečně, libanonský kuchař Moud Najjar (Al Andalous)  nabídne sladké speciality své země.

Pořádáme také workshopy pro děti, kde si vyrobí a nazdobí pralinku.

Návštěvníci budou mít možnost ochutnat a zakoupit si různé druhy čokolád u stánků společností: Kamila chocolates, Kamelie – víno z Francie, Mr. Vonka, ChocoBonte, Candy Store, Šmakujto, Gelatomania, Čokoláda XC - XOCO Club, Marmeládová Zahrada, ČokoKebab, Sirupárna, Dobrá Svačina, Fellini Jabličko, ……

Bude to zkrátka jedinečné setkání všech milovníků čokolády, které byste si rozhodně neměli nechat ujít! Návštěvníci si budou moci zakoupit čokoládové pivo, ochutnat vafle, čokoládový kebab, ovoce s čokoládou, … a mnoho dalšího.

Po Teplicích se Čokoládový festival chystá i do Mladá Boleslavi, Karlových Varů a dalších měst. Festivaly se budou konat v průběhu následujících měsíců, a to až do měsíce dubna.