Víno z blízka - Mikulášský degustační víkend - Brno

3.12.2016 – 4.12.2016, 23:59

První prosincový víkend bude v Brně patřit moravským vínům. Festival Víno z blízka představuje ty nejlepší moravské vinaře v krásných restauracích, vinárnách i sklepech v centru Brna. Nadace Partnerství chce skrze tento festival vracet Brnu zašlou slávu jako hlavnímu městu vinařského regionu.

16 špičkových vinařství z blízkých vinařských obcí, v zastoupení každé jihomoravské vinařské podoblasti, vám v rámci festivalu Víno z blízka 3. a 4. prosince nabídne na 120 vzorků vín. Každý vinař bude svá vína prezentovat v jednom zařízení a právě zde budete mít možnost ochutnávat vína snoubená s regionálními jídly, naskytne se vám příležitost popovídat si s vinařem, jehož jméno jste až doposud znali pouze z etikety vašeho oblíbeného vína, v nabídce festivalu je i doprovodný program, těšit se můžete na živou hudbu různých žánrů.
Během Mikulášské degustační soboty 3. prosince se tak můžete mimo jiné těšit například na návštěvu ve Vinotéce U Žíznivého mnicha, restauraci La Bouchée, ve Vivobene Gusto nebo v novějším baru Retro Consistorium. Festival je také vítanou příležitostí pozvat mimobrněnské přátele a ukázat jim moravskou metropoli zahalenou do předvánoční atmosféry ve spojení s vynikajícími moravskými víny. Na všech místech pro vás budou vinaři mezi 11. a 20. hodinou.
V neděli 4. prosince od 11 do 16 hodin pokračuje festival Trhem s vínem - unikátním setkáním všech hostujících i dalších vinařů na jednom místě. Na Fakultě sociálních studií Masarykovy univerzity můžete potkat například Vinařství PROQIN, Klobása nebo Sonberk, držitel prestižního ocenění Vinařství roku 2015. Nabízí se vám jedinečná příležitost potkat všechny vinaře na jednom místě a nakoupit tak lahve na sváteční stůl i pod stromeček za ceny jako ze sklepa.