Zkuste si se svými dětmi něco úplně nového a naprogramujte si například vlastní hru

8.12.2016, 14:00 – 17:00

Zapojte se se svými dětmi do Hodiny kódu a zúčastněte se velké zábavně – vzdělávací akce ve stylu “škola hrou”, která se uskuteční 8. prosince v Praze. Celosvětová iniciativa Hodina kódu se do České republiky vrací po roce.

 Má za cíl posílit zájem mladé generace o programovací dovednosti a tím do budoucna zvýšit jejich šance na trhu práce. Znalost programování se totiž ve velmi brzké době stane standardním požadavkem při obsazování většiny kvalifikovaných pracovních míst v Evropě a tedy i České republice. Letošní hodina kódu je určená pro děti od 6 do 15 let věku a konat se bude od 14:00 do 17:00 v prostorách Impact Hub Praha. Akce je otevřená pro širokou veřejnost zcela zdarma.

Hlavní náplní programu bude speciální kódovací lekce, během které si děti na vlastní kůži vyzkouší, že programovaní nemusí být žádná nuda, ale že může jít naopak o nesmírně zábavnou a zajímavou činnost. Přímo na místě se mladých zájemců o programování a moderní technologie ujmou zkušení školitelé z řad vysokoškolských studentů a lektorů neziskové vzdělávací organizace Czechitas, kteří je celým kurzem provedou. Unikátní metodika kódovací lekce je postavena na zábavních hrách, jejichž prostřednictvím získávají děti povědomí o základech programovaní, aniž by měli pocit složité práce. Akci pořádá nezisková vzdělávací organizace Czechitas a společnost Microsoft. Všechny na akci srdečně zveme.