UMTRH tento víkend v Praze

29.10.2016 – 30.10.2016, 23:59

Druhé pokračování městského trhu UMTrh se uskuteční o víkendu 29. a 30. října v prostoru před hotelem Intercontinetal v Pařížské ulici. Trhu se zúčastní vystavující umělci, kteří budou svá díla tvořit přímo před zraky návštěvníků. Akce se zúčastní také prodejci se zaměřením na design a vintage produkty. Součástí víkendové open air akce bude hudební doprovodný program, kino, světelné instalace a další zajímavé aktivity. Trh chce návštěvníkům nabídnout prostor, navazující na odkaz podobných akcí v jiných světových metropolích.

Akce UMTrh navazuje na první úspěšné konání, které se uskutečnilo poslední víkend v září. Během tohoto víkendu UMTrh navšítivilo několik tisícovek návštěvníků, kteří sledovali v akci zajímavé umělce a designéry. Během posledního říjnového víkendu, budou pro návštěvníky připraveni další umělci a stánky se zaměřením na vintage styl. Půjde tedy o retro, cool old school produkty, jejichž kvalitu prověřil čas.

Kromě toho bude připraven zajímavý hudební doprovodný program v podobě koncertu Báry Štěpánové nebo vystoupení tělesa klasické hudby. Pro děti bude připraveno loutkové divadlo, Martin Jiránek se představí v rámci autorského čtení, na programu bude také vystoupení stand up comedy. Ani tentokrát nebude chybět projekční plátno, na kterém budou po setmění k shlédnutí filmy.

UMTrh je nová pravidelná akce, která každý poslední víkend v měsíci oživuje veřejný prostor v centru Prahy. V prostoru před hotelem Intercontinetal nabízí obyvatelům Prahy (a nejen jim) možnost kulturního vyžití, setkávání se s umělci a současně možnost nákupu zajímavých výrobků a uměleckých děl. Pořadatele UMTrhu se při pořádání akce inspirovali v jiných světových metropolích, kde jsou pravidelné akce tohoto druhu normálním doplňkem městského koloritu.

Každý UMTrh má svůj podtitul a dramaturgickou linku. Více informací o UMTrhu lze najít na facebookovém profilu trhu. 

www.facebook.com/events/1799809360276551/