Literární kavárna

8.11.2016, 14:00 – 13.12.2016, 15:30

Chcete-li strávit příjemné odpoledne, přijměte naše pozvání na kávu se známou žurnalistkou, dlouholetou vídeňskou zpravodajkou Radiožurnálu, Marií Woodhamsovou, a Zdenkou Procházkovou, „grande dame“ českého herectví. V hezkém prostředí zámku Ctěnice se dozvíte mnohé zajímavosti o Rakousku. Společně s autorkou zalistujeme v její Literární kuchařce, která má podtitulek Také nemáte čas vařit?

Zámecký areál Ctěnice, Bohdanečská 259, Praha 9 - Vinoř

8. 11. 2016 od 14 hodin v objektu Kočárovna v Zámeckém areálu Ctěnice.
Zdenka Procházková a Kristina Novotná
Setkání s Irenou Kačírkovou, jejími přáteli i nepřáteli a jinými zvířaty.

Vyprávění o populární herečce Ireně Kačírkové, představení knihy, kterou napsala její dcera i vzpomínání herecké kolegyně Zdenky Procházkové. Kristina Novotná, dcera herečky Ireny Kačírkové, se narodila roku 1952 v Praze. Vystudovala SOŠV na Hollarově náměstí a DAMU, obor scénografie. Pro česká divadla vytvořila kolem 190 inscenací, zabývala se i návrhy filmových kostýmů. V zahraničí spolupracovala s divadelní skupinou z Orleánu. Žila dlouhá léta v Praze, ale v současné době bydlí nedaleko Českého Krumlova, učí na SUPŠ sv. Anešky České a píše povídky.

Konzumační vstupenka 60 Kč zahrnuje nápoj a sušenky.

13. 12. 2016 od 14 hodin v objektu Kočárna v Zámeckém areálu Ctěnice.
Příběhy přátelství, lásky a cti

Božena Němcová - Karolína Světlá - Žofie Podlipská a jejich muži

Herečka Zdenka Procházková a její host Radka Šamanová představí životní osudy tří slavných žen, které pojilo nejen přátelství a vřelý vztah k literatuře, ale také milostná vzplanutí k mužům zvučných jmen. A tak v Literární kavárně vedle odborného vyprávění zazní ukázky z dopisů a deníkových záznamů dvou vzorně vychovaných dívek a jejich poněkud kontroverzní přítelkyně Boženy Němcové.

Konzumační vstupenka 60 Kč zahrnuje nápoj a sušenky.