Karlovský gastrofestival slibuje skvělé zážitky
Velké Karlovice - kouzelná valašská příroda, skvělá jídla, moravská pohostinnosti. K tomu dokonalá organizace, dva kuchaři ozdobení michelinskou hvězdou – to bude letošní již 8. ročník Karlovského gastrofestivalu. Dopřejte si 1. a 2. října 2016 tři a půl kilometru chutí a vůní.
Zažijete zde atmosféru ochutnávek těch nejlepších specialit místních kuchařů, mezinárodní farmářský trh, galavečeři s mistry kuchaři, kuchařské show, soutěže o nejlepší frgál a klobásu a dalších doprovodných programů. Mnohé potěší, že vstup na festival, s výjimkou michelinských galavečeří, je bezplatný. Podrobné informace naleznete na http://karlovskygastrofestival.cz/
Součástí gastrofestivalu jsou galavečeře pro náročné gurmány, při nichž ve Spa hotelu Lanterna hostuje kuchařská osobnost s michelinskou hvězdou. Letos jí bude šéfkuchař maďarské restaurace Borkonyha Ákos Sárközi. Ta patří mezi pouhých pět michelinských restaurací v Maďarsku. Přijede ale i nový český michelinský kuchař Radek Kašpárek a Pavel Sapík, šéfkuchař Terasy U Zlaté studně, Nejlepší restaurace ČR roku 2015 dle Tripadvisoru.
Na 3.5 kilometrové gastrotrase karlovským údolím Léskové si užijete 12 zastávek, z nichž každá nabídne zajímavá a specifická jídla. Mezi gastro zastávkami se můžete projít po cyklostezce Bečva nebo svézt vláčkem, koňským povozem či historickým autobusem.
Lákadlem pro děti a jejich maminky bude frgálová manufaktura, v níž se naučíte valašskou specialitu vyrobit a výsledný vdolek si odvézt. www.vychodni-morava.cz