Prague Independent Film Festival

15.8.2016 – 18.8.2016, 23:59

Prague Independent Film Festival (Pražský festival nezávislých filmů) začíná 15.08.2016. v hlavním městě České republiky. Program filmového festivalu zahrnuje 32 filmů z mezinárodní branže. Filmy byly vybrány mezinárodní skupinou porotců. 

Nejočekávanější snímek mezi celovečerními filmy, snímek „Despite The Falling Snow“ je špionážní thriller odehrávající se v době studené války, v hlavních rolích se objeví mezinárodně uznávaní herci a herečky jako například Rebecca Ferguson, Sam Reid, Oliver Jackson-Cohen, Charles Dance nebo Anthony Head. 

Festival bude zahájen italským psychologickým dramatem „Rocco Has Your Name“, režírovaný Angelem Orlandem. 
Angelo Orlando začal svou kariáru jako herec a vyhrál cenu Davida di Donatella a účinkoval ve filmech Federica Felliniho a Massima Troisiho. 

Dalším důležitým bodem tohoto festivalu je nový film bulharského režiséra Kostadina Boneva „Sinking of Sozopol“, pojednávající o lásce, osudu a vzpomínkách. 
Tento film už obdržel mnoho mezinárodních ocenění a sklízí uznání za svou krásnou kinematografii a silný vliv na emoce diváka. 
Soubor vynikajících krátkých filmů bude promítán na PIFF. 

Proslulý francouzský herec/režisér Hugo Becker představí svůj film „We’ll See If We Drown“ – černou komedii s podvratným humorem. Hugo Becker se stal jako herec známý díky své roli v americkém TV seriálů „Gossip Girl“. 

Dalším zajímavým filmem je surrealistická komedie Joshe Steinbauera „Cap’n Flapjack: The Curse of the Sticky Anchor“. Film pojednává o osamnělém pirátovi, který smutně a melancholicky prochází životem. 

Derek Frey, který je známý svou dlouhodobou spoluprácí s Timem Burtonem, představí svůj horový film „Green Lake“, inspirovaný béčkovými filmy a situovaný do překrásného havajského prostředí. 

Animované filmy budo reprezentovany filmem „Snehova Kralovna 2“ od velmi úspěšné ruské animátorské společnosti Wizart. 
Festival se bude odehrávat v kinech: Evald, Atlas a Lucerna. 
Všechny filmy budou promítány v původním znění s anglickými titulky.