Královský pivovar Krušovice přivítá milovníky veteránů

30.4.2016, 11:30 – 14:00

Po loňské premiéře se Královský pivovar Krušovice i letos chystá na ojedinělou událost, kde si na své přijdou především fandové automobilových veteránů. V sobotu 30. dubna se přímo v areálu pivovaru pro širokou veřejnost uskuteční druhý ročník veteránské rallye 7 CASTLES TRIAL.

Šedesát historických vozů bude na nádvoří k prohlédnutí od 11:30 do 14:00 hodin. Návštěvníci se mohou těšit na značky typu Porsche, Mercedes, BMW, Jaguar, Triumph, MG a vozy z muzea Škoda. Nebude chybět ani krušovické pivo a exkurze do výrobních prostor pivovaru. Veteránská rallye je přitom jen jednou z plánovaných akcí, které se letos v pivovaru připravují.

Druhý ročník mezinárodní veteránské setinové rallye 7 CASTLES TRIAL se uskuteční v sobotu 30. dubna a Krušovice jsou jedním z hlavních partnerů této akce. Trasa bude dlouhá zhruba 220 kilometrů a účastníky provede přes sedm hradů a zámků v Praze a Středočeském kraji. „Ze strany účastníků je o letošní 7 Castles Trial velký zájem a kapacitu startovního pole jsme měli vyčerpanou již dlouho před startem. Stejně jako vloni se akce zúčastní i tým Škoda Classic s osmi úžasnými veterány, které jsou jinak k vidění pouze v mladoboleslavském muzeu,“ řekl vedoucí organizačního týmu Jan Blažek.  „Celkem do závodu vyrazí přes 60 historických vozů a youngtimerů s četným zastoupením značek Porsche, Mercedes, BMW, Jaguar, Triumph nebo MG. Velkou raritou startovního pole je Siata Gran Sport z roku 1953, s níž její majitel letos vyrazí i na prestižní italský závod Mille Miglia,“ doplnil Jan Blažek. Přihlásit se mohou vozy vyrobené do roku 1990.

Královský pivovar Krušovice jako jeden z hlavních partnerů se podle organizátorů k rallye skvěle hodí také díky své bohaté historii. Na začátku odpolední etapy se přímo v areálu pivovaru uskuteční divácky atraktivní test přesnosti, v němž je průjezd vozů měřen s přesností na setinu sekundy, a dále v sobotu 30. dubna přibližně od 11:30 do 14:00 hodin časová zkouška. Účastníci i veřejnost mohou své přítomnosti v areálu využít také k exkurzi pivovaru, a to od 11:00, 13:00, 14:30 a 15:30 hodin.