Zpívání v dešti - Jak se Hollywood učil mluvit

16.11.2014, 19:00 – 22.12.2014, 22:00

Hollywood se stal na přelomu 20. a 30. let minulého století dějištěm jedné z největších revolucí v dějinách kinematografie.

Zpívání v dešti - Jak se Hollywood učil mluvit
  • Adresa:
    Zhořelecká 5
    Liberec 460 01

Právě v této době totiž ukázalo studio Warner Bros divákům první mluvené filmy, takzvané „talkies“, jejichž obrovský úspěch definitivně ukončil éru němého filmu. Píše se roku 1927 a hvězdný pár stříbrného plátna, Don Lockwood a Lina Lammontová jsou ze dne na den postaveni před hotovou věc: ve svém novém filmu budou muset před kamerou nejen mluvit, ale dokonce zpívat! Don s tím nemá žádný problém, na rozdíl od Liny, jejíž hlas je, mírně řečeno, ne zcela příjemný. Už to vypadá, že natáčení skončí fiaskem, když se objeví mladá a krásná začínající herečka Kathy Seldenová, která nejprve okouzlí Dona a poté přijme nabídku, aby Linu dabovala…
Zpívání v dešti, jeden z nejslavnějších filmových muzikálu všech dob, měl premiéru v roce 1952 a o 33 let později mu jeho scénáristé dali také divadelní podobu. Můžete se těšit na skvělou hudbu, známé písně a brilantní taneční čísla, to vše v klasickém hollywoodském koktejlu milostného románku a bláznivé komedie. Muzikál v Liberci nastuduje stejný tým, který na naši scénu uvedl veleúspěšnou swingovou gangsterku Sugar.