Pražská expozice The Original Beer Experience je zážitkem nejen pro pivaře

20. listopad 2023, 23:37
Pražská expozice The Original Beer Experience je zážitkem nejen pro pivaře

Pilsner Urquell Experience se nachází v hlavním městě v dolní části Václavského náměstí. Najdete ji památkově chráněné budově bývalé Pražské úvěrní banky postavené v roce 1902.

Návštěvníkům zde nabízí unikátní zážitek, který u nás doposud chyběl, a také řadu aktivit a zábavy pro všechny. Expozice vám zprostředkuje příběh Pilsner Urquell, prvního zlatého ležáku světa. Příběh prvního ležáku světa se nyní vypráví zcela unikátním způsobem. Nabídnou vám tu hned několik zážitků:

The Original Tour

Objevte příběh Pilsner Urquell, prvního zlatého ležáku na světě, který před 180 lety způsobil revoluci v pivovarnictví. V rámci prohlídky The Original Tour se přenesete zpět v čase prostřednictvím nejmodernějšího audioprůvodce, videomappingu, světelné show a projekce, která vám vysvětlí, jak první pivo plzeňského typu vůbec vzniklo. Během ochutnávky zlatého moku se setkáte s prvním sládkem plzeňského pivovaru, a s chutí se pak vrhnete na poznání procesů vaření piva. Představí vám zde suroviny, horkou varnu, a také proslulé ležácké sklepy. Vysvětlí vám význam pěny v každém ze tří unikátních způsobů čepování, a také si užijete spoustu zábavy v 360° herní místnosti. Prohlídka pokračuje v ikonické pivnici v posledním patře, kde na vás čekají další dvě piva od zkušených výčepních. A pokud navštívíte značkovou prodejnu, můžete si domů odnést třeba ručně gravírovaný krýgl, nebo lahev Pilsner Urquell se svým jménem.

Škola čepování

Věděli jste, proč naše pivo čepujeme výhradně do mokré sklenice? Při jaké teplotě chutná pivo nejlépe? Jaký je rozdíl mezi suchou a mokrou pěnou? Proč pivo nikdy nečepujeme z výšky? Jak poznat, že jste v hospodě dostali čisté sklo? A jak se vlastně čepuje hladinka, šnyt a mlíko? Po absolvování naší Školy čepování už se na pivo nikdy nebudete dívat stejně.

Běžte a užijte si příběh českého piva, které změnilo svět. Prožijte příběh a proces výroby nejoblíbenějšího českého ležáku doslova na vlastní kůži.

The Original Beer Experience

adresa: 28. Října 377/13, Praha 1, 110 00
telefon: +420 601 60 1842
e-mail: [email protected]

www.pilsnerexperience.com