Zahajte jaro leteckým zážitkem. Sezóna právě začíná

10. březen 2023, 6:32

Také s blížícím se jarem cítíte příliv energie a chuť podnikat nové věci? Ať už holdujete adrenalinu, baví vás netradiční zážitky nebo vás láká objevování nových míst, mezi leteckými zážitky si najdete to své. Pojďme se společně podívat, co všechno můžete ve vzduchu zažít.

Paragliding

Pokud si vaši pozornost získala zmínka o adrenalinu, nejspíš pro vás bude tandemový seskok nebo paragliding to pravé ořechové. Čeká vás správná dávka euforie – skáče se až z 4000 metrů, přičemž při volném pádu poletíte neuvěřitelnou rychlostí až 200 km za hodinu. Sezóna pro seskoky a gliding pomalu začíná, rezervujte si termín a vyskočte vstříc novému dobrodružství.

Bezesporu nejžádanějšími zážitky ve vzduchu jsou vyhlídkové lety letadly, vrtulníky a horkovzdušnými balóny. V rámci vyhlídkového letu uvidíte z pohodlí kokpitu nebo koše balónu krásné výhledy na historické památky, přírodní úkazy i města, a to z té (podle nás) nejlepší perspektivy.

Vyhlídkový let balonem

Pokud je pro vás “pouhé“ pozorování krajiny málo, můžete vzít pilotování letadla či vrtulníku do vlastních rukou v rámci zážitku pilotem na zkoušku. Po boku zkušeného instruktora na vlastní kůži zažijete, jak vypadá předletová kontrola, jak se letadlo ovládá a vyzkoušíte si základní letecké manévry.

Máte-li raději pevnou půdu pod nohama, tak i pro vás se mezi leteckými zážitky něco najde. Můžete si totiž vyzkoušet pilotování dopravních letadel nebo třeba legendárních stíhaček. Zvládnete přistát s Airbusem 380 nebo se raději zúčastníte válečné bitvy v reálném kokpitu stíhačky Messerschmitt Bf 109?

Simulátor