Z londýnské hospody až na světové festivaly. Tom Grennan přijede na Metronome Prague 2024

6. březen 2024, 12:35
Z londýnské hospody až na světové festivaly. Tom Grennan přijede na Metronome Prague 2024

Tom Grennan je britský zpěvák a textař, držitel MTV Award, jehož první album Lighting Matches se stalo jedním z nejlépe prodávaných debutových alb roku 2018. Do povědomí posluchačů se dostal svým hostování na skladbě All Goes Wrong kapely Chase & Status. Hudebník, který má aktuálně na Spotify přes 1,3 miliardy poslechů a přes 9 milionů posluchačů měsíčně, vystoupí v červnu během Metronome Prague 2024.

Pořadatelé Metronome Prague 2024 pro diváky připravují na 80 hudebních a uměleckých vystoupení. Vstupenky jsou v prodeji již nyní.

Nejnovější album What Ifs & Maybes navazuje na úspěch Tomova průlomového alba Evering Road, které získalo ocenění BRIT GOLD a byly na něm platinové hity Little Bit Of Love a By Your Side. Oba z nich se umístily v první trojce nejhranějších písní roku 2021. Tom má na svém kontě také čtyři singly v britském žebříčku Top 10. A trojice jeho písní z roku 2022, Remind Me, Not Over Yet s KSI a Lionheart (Fearless) s Joelem Corry, byly všechny zařazeny mezi největší hity roku 2022 podle oficiálního žebříčku The Official Big Top 40. Jeho nové album What Ifs & Maybes ihned debutovalo na prvním místě britského žebříčku alb. Píseň Little Bit of Love je dnes již globálním hitem a feat se světoznámým producentem Calvinem Harrisem hraje v klubech po celém světě.

O prvním setkání s Tomem hovoří Dita Klapka, Artist Advancing & Production Manager Metronome Prague 2024: „Jeho live vystoupení je dokonalou ukázkou toho, co na hudebních festivalech miluju. S myšlenkou na to, co si dám k jídlu, procházím kolem stage, kde zrovna hraje pro mě neznámý interpret.  Atmosféra davu mě pohltí natolik, že naskočí husí kůže. O pár minut později se jen fascinovaně usmívám, tancuju a nakonec odcházím s nezapomenutelným zážitkem.“

Zpěvák se v roce 2023 vydal na své první arénové turné po Spojeném království, které vyvrcholilo koncertem v ikonické londýnské O2 areně. Po něm následovaly koncerty po celé Evropě. Prožil také svůj euforický debut na festivalu Glastonbury a odehrál skvělé show na akci Big Weekend Radia 1 nebo Summertime Ball od Capital a mnoha dalších.

Nalezen v hospodě

O hudebních začátcích Toma Grennana toho moc nevíme, sám ale říká, že byl jednou na večírku, kde zazpíval „Seaside“ od The Kooks. Jeho přátelé byli ohromeni, a tak ho začali pobízet, aby vystupoval více. Studoval herectví na St. Mary's University v Twickenhamu. V 18 letech začal vystupovat s akustickou kytarou na různých místech po Londýně, převážně v malých hospodách, což mu vydrželo téměř tři roky. Po vystoupení v hospodě Finsbury si ho všiml zástupce Insanity Records a nabídl mu smlouvu.

Za hranice hudby

I letos Metronome Prague nabídne mnoho překvapení, která návštěvníci objeví až během samotného dění a také bohatý doprovodný program. Celou akci navíc příjemně doplní pohodlné zázemí s nevšední gastro zónou.