Show Queen Relived by Queenie rozproudí rockové fanoušky v O2 areně dva večery po sobě

21. březen 2023, 15:44
Show Queen Relived by Queenie rozproudí rockové fanoušky v O2 areně dva večery po sobě

Před 50 lety bylo vydané debutové album kapely Queen – o to mimořádnější bude si všechny jejich hity připomenout s kapelou Queenie v pražské O2 areně. Tato hudební skupina, která se řadí mezi světovou špičku v oblasti tribute band, rozezní halu hned dvakrát, a to 18. a 19. května 2023 od 20:00. Vstupenky ubývají, tak rychle kupte ty svoje!

Jak již název kapely napovídá, Queenie svou hudbou vzdávají hold britským legendám, jejichž písně se v rádiích hrají dodnes. Ve svém repertoáru například nechybí hit „Keep yourself alive“, který vyšel 6. 7. 1973 i jako singl! Díky jejich píli, odhodlání a lásce k hudbě dokázali tito čeští rodáci vytvořit neobyčejná vystoupení, kterými v roce 2021 nejen vyprodali O2 arenu hned 3x za sebou, ale také vystoupili například před britskou královnu Alžbětu II. či byli pozváni na memoriál Freddieho Mercuryho ve švýcarském Montreaux.

Queenie svou show vnímají jako možnost poskytnout lidem večer plný pohody, hudby a zážitků. Ve vystoupení, které letos zazní v O2 areně, nazvané Queen Relived by Queenie mohou fanoušci očekávat největší hity i méně známé písně doprovázené impozantní světelnou a multimediální show. "Koncerty Queen neznamenaly jen skvělou hudbu, ale také velkolepou podívanou," říká frontman kapely Michael Kluch. "My se jim snažíme přiblížit ve stejném duchu, říkáme tomu koncertní divadlo."

Divákům se tak nabídne zážitek světové úrovně, na který se jen tak nezapomíná. O2 arena se díky Queenie znovu dočká největší LCD obrazovky, která byla v této hale kdy použita,  a samozřejmě oslňujících světelných a pyrotechnických efektů, které k show tohoto kalibru zkrátka patří. „Nesrovnáváme se s Queen, originál je samozřejmě jen jeden," vysvětluje Kluch. "Ale stejně jako oni jsme perfekcionisti a dáváme si záležet, abychom lidem nabídli zážitek, který si budou pamatovat navždy."

Koncertní show Queen Relived by Queenie se bude konat ve čtvrtek 18. května a v pátek 19. května 2023 od 20:00 v pražské O2 areně. Vstupenky lze zakoupit v sítích Ticketmaster a Ticketportal.

Pojďme si Queenie trochu více představit – hudební skupina se dala dohromady již před 17 lety a od té doby odehrála přes tisíc tuzemských i zahraničních vystoupení. Přestože jejich vystoupení stojí na perfektní souhře všech pěti členů kapely, hlavní hvězdou je stejně jako u jejich britského předobrazu zpěvák. Michael Kluch zvládá i nejtěžší polohy Mercuryho hlasové akrobatiky a zjevem i pohybem dává vzpomenout na frontmana Queen v nejlepších letech.

Jeho kvality oceňují diváci i profesionálové, jak dokazuje nominace na divadelní cenu Thálie za jeho výkon v muzikálu Freddie. Klucha na pódiu doplňují bubeník Petr Baláš, baskytarista Martin Binhack, klávesista Michal David (jedná se o shodu jmen) a kytarista Rudy Neumann.