Prázdninový Semenec - pohodové místo na výlet s rodinou

30. červen 2023, 20:31
Prázdninový Semenec - pohodové místo na výlet s rodinou

V jižních Čechách je cítit prázdninovou náladu snad celý rok. Jsou přímo synonymem pro pohodové léto někde u rybníka, na toulkách šumavskými lesy, nebo na prohlídkách pohádkových hradů a zámků.

V jižních Čechách je ale také plno zapomenutých koutů, které pro ty profláknuté velké cíle můžete minout, přestože i ony mají své jedinečné kouzlo a atmosféru.

Jedním z takových míst je i Přírodovědné muzeum Semenec, zážitkový park v blízkosti Týna nad Vltavou.

Není to jen obyčejné muzeum, není to ani obyčejné arboretum. Semenec je mnohem víc. Je to místo, kde se setkává zábava s odpočinkem, příroda s kulturou a vzdělání s hrou.

Jestli chcete na své dovolené zabavit děti, pak je Semenec to pravé místo pro vás. Na více než 2 hektarech z celkové 4 hektarové plochy areálu nad soutokem Lužnice s Vltavou naleznete nejen rozličné zajímavé stromy, keře, byliny a kameny uspořádané v přírodovědných sbírkách, ale také spoustu nabídek ke hrám, kvízům a aktivitám a nápady na činnosti s dětmi můžete okamžitě realizovat. Je libo vlastnoručně vyrobenou hračku? Zamiřte do venkovní dílny. Chcete zkusit štěstí při rýžování granátů? Můžete si zapůjčit veškeré potřebné vybavení. Zkouška přežití vás čeká na pravěké stezce. Kdo stojí o pořádnou legraci, může zkusit ring pro vodní bitvu, a koho baví hlavolamy a stavebnice, najde jich tu celou řadu.
Unavení se mohou občerstvit v kavárně, nebo se zchladit v expozici Tajemství podzemního světa.

Během letních prázdnin je v Přírodovědném muzeu Semenec otevřeno denně od 10 do 19 hodin. Tahle jednodenní zastávka na cestě mezi Táborem a Hlubokou stojí zato.

Mrkněte na instagram, facebook, nebo muzeumsemenec.cz.