Podzimní novinky v Městských divadlech pražských

9. listopad 2023, 22:51
Podzimní novinky v Městských divadlech pražských

Podzim o sobě už dává naplno vědět chladnějším počasím, a to je ideální čas vyrazit do divadla. MDP nabízejí bohatý repertoár, ze kterého si vybere každý. Nemluvě o tom, že ho pravidelně obohacujeme o novinky nejrůznějších žánrů. Co by vám do konce roku rozhodně nemělo uniknout?

Na konci října jsme v Rokoku uvedli Pana Polštáře, postmoderní detektivku o hranici mezi snem a realitou. Drama Martina McDonagha je zasazeno do fiktivního totalitního státu, v němž spisovatel Katurian sepisuje děsivé povídky plné vražd. Vznikly sice pouze v jeho fantazii, ale když se na jejich základě začnou odehrávat skutečné zločiny, hraničí to s problémy. Je to náhoda, nebo promyšlená strategie, jak se ho zbavit?

Od listopadu se v Komedii můžete v české premiéře těšit na inscenaci Já, Johan*a. Drama Charlie Josephine zpracovává příběh Johanky z Arku a vychází z historických reálií. Johan*a nicméně bojuje nejen za svou zemi, ale také za svobodu, jinakost a právo být sám*a sebou, čímž se stává hlasem LGBTQI+ lidí, hlasem dneška.

V závěru měsíce se dočkáte neopakovatelného zážitku v prostoru 3Kino Art Pasáže, bývalé restaurace, kde bude mít premiéru inscenace Café 1933. Unikátní imerzivní performance připomene devadesát let od hladomoru na Ukrajině a ukáže nezlomnost lidí tváří v tvář nebezpečí hladu i jejich houževnatost a vynalézavost, pokud jde o jídlo.

Přijďte k nám do divadla, těšíme se na vás!

Foto: ©Patrik Borecký