Kapela Wohnout vydá k 25. výročí své desáté studiové album

1. srpen 2021, 0:15
Kapela Wohnout vydá k 25. výročí své desáté studiové album

Kapela Wohnout slaví čtvrtstoletí své existence a vydává svou desátou řadovou desku, která nese netradiční pojmenování - HUH!. „Název vznikl tak nějak spontánně, když jsme se smáli výkřiku vprostřed vznikající písničky,“ vysvětluje kapela.

Čtrnáct písní s klasickým wohnoutím rukopisem vznikalo v období lockdownu ve spolupráci s producentem Michalem Skořepou, který se ujal i kreseb v bookletu. Ke každé písní je totiž nakreslena koláž s podobiznou člena kapely. 

Honza Homola: „Pro nás je důležité dělat písničky, a to tak neomezeně, aby nás nelimitovaly nějaké žánry. Samozřejmě, nejdeme do nějaké neposlouchatelnosti, ale jinak se neomezujeme. Asi proto je naše kapela tak specifická. Nikdy jsme si neříkali, že budeme hrát jako nějaká jiná kapela, všechno samo vyplynulo z našich nápadů. Možná díky tomu vykrystalizovalo něco svébytného. Na začátku jsme byli ortodoxní pankáči, což je znát na debutu. Tehdy bychom si nikdy nepřipustili, že budeme dělat nějaké disco. A teď nás to baví, i když nám spousta lidí vyčítá, že měkneme. Chceme se ve studiu bavit. Vymýšlet.“

Deska vznikla ve studiu Sono pod taktovkou ostříleného Milana Cimfeho, kde kapela natočila své nejzásadnější placky. HUH! vychází i na vinylu jako dvojalbum. Zde na fanoušky čeká i bonusová píseň "Jsme na zkoušce v roušce", ve které hostují kamarádi z ostatních kapel (Vašek Bláha, Kuba Ryba, Dara Rolins, Pokáč, Ota Klempíř a další..).

Honza Homola: „Zajímalo by mě, co bych si o Huh! myslel před pětadvaceti lety, když jsme vydávali Cundallu… Asi bych byl daleko ortodoxnější. Dnes, když se člověk nějak vyvinul a má možnost si naše alba poslechnout zpětně, jasně slyší, že každé to cédéčko je otiskem nějakého rozpoložení. Kdyby se někdo náhodou dostal k tomu, že si poslechne všech našich deset alb, ať si je vědom, že to je vždycky odkaz nějakého období. Mě samotnému už se některá ani nelíbí. Ale tak jsme to tehdy měli.“

Album vychází 6. 8. 2021

křest alba 5.9. 2021 od 19 hodin v Praze v Mystic Skate Parku na Štvanici