Kapela Corpulent Provocateur vydala singl natočený v Londýně, podepsali se na něm i spolupracovníci The Kooks

30. říjen 2019, 14:12
Kapela Corpulent Provocateur vydala singl natočený v Londýně, podepsali se na něm i spolupracovníci The Kooks

Pardubická kapela Corpulent Provocateur vydala 25. října digitálně na streamovacích platformách singl a videoklip k písni Call Girl.

Je to první ze čtyř nahrávek, které kapela natočila a smíchala během šesti dní v dubnu letošního roku v londýnských studiích The Animal Farm Music. Vytvoření nahrávek bylo první kapitolou ve spolupráci se zmíněným labelem a je základním předpokladem pro dlouhodobý plán, jak kapelu zviditelnit a ukázat před publikem v České republice i v zahraničí.

Zahraniční produkce jako vynikající učebnice
Důvodů, proč kapela letěla natáčet do Londýna, je víc. Hlavním z nich byla určitě osoba producenta Ville Leppanena, kterého naše muzika ihned oslovila a po pár emailech jsme měli v ruce komplexní roční plán a další dlouhodobé vize, na čem musí kapela zapracovat, aby mohla začít dobře fungovat. Rozdíl oproti schůzkám a diskuzím v Čechách byl hlavně v přístupu a zájmu kapelu posunout dopředu a to ne jen za dopředu odevzdaný obnos. „Manažer vydělává až v momentě, kdy vydělává umělec,“ prozradil nám svou zásadu producent Ville Leppanen. Dalším důvodem je určitě fakt, že to není v českých luzích a hájích zas až tak běžné a mělo by nás to posunout před hledáčky osob, které v české hudební branži tahají za ten delší konec provazu.

Singl Call Girl a další tři nahrávky zaznamenával zvukař a spoluproducent Craig Smith. Ten nahrávkám dodal typický ostrovní zvuk s osobitým nádechem vycházejícím ze způsobu, jak kapela k muzice přistupuje při živém hraní. „Živá nahrávka je fajn, ale chce to něco konkurenceschopného,“ řekl nám Craig ve studiu. Ačkoliv veškerá finální rozhodnutí ohledně celého natáčení byla vždy na kapele, nahrávání po stopách nám bylo silně doporučeno pro dosažení vysoké kvality nahrávek srovnatelné s velkými kapelami.

Mastering ve Wallesu od stejných lidí jako měli The Kooks
Po nahrání, smíchání a drobných finálních korekcích zbývalo nahrávky už jen zmasterovat. TAFM tuto činnost nezajišťuje a proto nás Ville nakontaktoval na Hafod mastering z Wallesu, se kterými spolupracují. Uzavření celého nahrávání spoluprací s firmou, která masterovala nahrávky pro The Kooks, tak byla sladkou třešničkou na dortu.
Zbylé nahrávky Brown, Loss a Test kapela představí v průběhu roku 2020.