Jak se obléct do divadla aneb vybíráme společenskou módu

29. březen 2021, 15:44
Jak se obléct do divadla aneb vybíráme společenskou módu

Současná situace sice společenským akcím nepřeje, ale snad už brzy bude vše jinak. Pokud se po uvolnění plošných opatření chcete opět vydat do divadla, můžete vyrazit v novém oblečení.

Jak se obléct do divadla?

Divadla už jsou zavřená mnoho měsíců. Ačkoli mnohá streamují svá představení on-line, být přímo na místě je úplně jiným zážitkem. Až to bude konečně možné, možná budete chtít vyrazit do společnosti nové odění. Jistě, tato móda není levná, na druhou stranu aktuálně můžete využít slevy na Gant.cz, tedy do jednoho z e-shopů, který se zaměřuje právě na tento módní sortiment. Příznivější ceny se vyplatí především v případě, nechcete-li mít doma jen jediný společenský oděv, ale hned několik. Aktuálně už ovšem etiketa nepřikazuje do divadla společenské šaty či obleky, na druhou stranu nic nezkazíte, pokud je mít doma budete, neboť uplatnění mohou nalézt i na dalších akcích.

Partneři by měli ladit

Při výběru oblečení do divadla se nemusíte soustředit přímo na slavnostní oděvy, minimálně pro návštěvu menších divadel. Pánové mohou vsadit na tmavý oblek a bílou košili, dále jednobarevnou kravatu se střídmým vzorem a nic nezkazí ani delším tmavým kabátem. Pokud si přitom při výběru nebudou vědět rady, mohou si přečíst návody, jak vybrat oblek, kterých je na internetu k dispozici desítky a desítky. Dámy by se měly soustředit na jednoduché splývavé střihy a spíše tmavší róby. Mohou být přitom decentní. Doplňme, že je ovšem zároveň vhodné ladit s partnerem či partnerkou, takže při výběru společenských oděvů do divadla berte ohled i na tuto skutečnost.

Soustřeďte se i na výběr společenské obuvi

Do divadla nemusíte mít úplně nablýskanou společenskou obuv za mnoho tisíc korun, na druhou stranu boty, které nosíte běžně, také nebudou tím pravým „ořechovým“. Ženy mohou zvolit ke své róbě lodičky na vysokém a úzkém podpatku, a to ideálně z lakované kůže či saténu. Pro muže jsou rovněž vhodné boty z kvalitní kůže, přičemž se hovoří především o střihu Oxford, jenž se vyznačuje uzavřeným šněrováním a příčným prošitím na špičce. Musíme přitom opět doplnit, že byste společenské boty neměli vybírat nezávislé na zbytku vaší garderoby (nejen) do divadla. Obuv a oblek, případně šaty by k sobě měly dokonale padnout. Zaměřte se tedy i na tento faktor.

Opomenout nelze ani módní doplňky

Mnozí lidé berou divadlo nejen jako kulturní vyžití, ale také jako prostor, ve kterém se mohou ukázat. Pokud jste také rádi středem pozornost, můžete se soustředit na módní doplňky. Pánové mohou sáhnout po kvalitním pásku, dámy se zase často soustředí na šperky a především na kabelku, která by měla být vyrobena z kůže či koženky a opět musí ladit ke společenským šatům. Právě ženy by přitom neměly opomenout ani výběr spodního prádla. To by na rozdíl od ostatních prvků mělo být především nenápadné. Zkrátka a dobře se při výběru módy divadla lze soustředit na mnoho faktorů. Pokus si nové oblečení do společnosti skutečně pořídíte, doufáme, že jej budete moci brzy využít…

 Zdroj foto: modniblog.cz