Do Turecka za poznáním i plážemi

4. únor 2023, 13:00

Prožijte nezapomenutelnou dovolenou v Turecku a poznejte tuto zemi do nejmenšího detailu. Zjistěte, jaká místa stojí za návštěvu a přečtěte si, jaké jsou podmínky vstupu do země.

Turecko vždy bylo, je a bude exotickou destinací, která láká mnohé turisty z celého světa. Na jednom místě se totiž propojují dech beroucí historické památky s překrásnými plážemi. Pokud vás zajímá, co vidět v Turecku, začtěte se do následujících řádků.

antalya-coast-4185408_1920

Začněte v jedinečné Antalyi

Jestliže dáváte přednost poznávání a objevování úchvatných krás, pak se zaměřte na turecký klenot, jímž je město Antalya. Rozmanitá metropole, která si vás získá hned několika významnými památkami.

  • Hadriánova brána
  • Věž Hidirlik
  • Mešita Iskele
  • Městský park Karaalioglu
  • Hodinová věž Saat Kulesi

Pro milovníky historie je jako stvořená stará část města, která je místními označována, jako Kaleici. Oblíbená Antalya má však mnohé co nabídnout i obdivovatelům krásných pláží nebo těm, kdo dávají přednost přírodním zajímavostem. Nabízí se kupříkladu jezero Nilüfer, Národní park Olympos a vodopád Düden. Stačí jen vyjet kousek za hranice této metropole.

Poznejte Turecko od A až do Z

Když se řekne Turecko, není to pochopitelně jenom město Antalya, kam můžete zavítat. Tato země si vás podmaní i jinými metropolemi, s nimiž se pojí velké kulturní a historické bohatství.

  • Ankara
  • Istanbul
  • Trója
  • Kappadokie

Spousta úchvatných míst je zanesených na seznamu světového dědictví UNESCO. Turecko vás zkrátka osloví výjimečnou pestrostí. Jeden den se můžete proletět nad skalní lokalitou Kappadokie, ten druhý pak vyrazíte k pozůstatkům města Efez. Cílem cestovatelů se stává i Vanské jezero nebo hora Ararat, patřící k těm největším v zemi. Její výška je 5 137 metrů nad mořem.

turkey-galata-4043037_1920

Co dalšího vidět v Turecku?

Po náročném putování po památkách vám Turecko nabídne i dostatek oblastí vhodných pro relaxaci. Jestliže patříte k příznivcům prosluněných pláží, průzračné vody a přímořských aktivit, zavítejte na vyhlášené pláže.

  • Kleopatra
  • Icmeler
  • Iztuzu
  • Kaputas
  • Patara

Výhodné zájezdy do Turecka vám přinesou jedinečný kontakt s tamní kulturou. Silným zážitkem pro vás může být návštěva některého z tradičních tržišť. Mnohá překvapení na vás čekají i z pohledu gastronomických specialit. Pobyt v Turecku si zkrátka užijete od A až do Z.

A pokud ve vašem itineráři stále zbývá nějaké volné místo, máme pro vás menší doplnění. Jsou to třeba slavné Hevselské zahrady, obec Pergamon, Národní park Göreme a lokalita Aphrodisias. V rámci Turecka si ostatně můžete vybírat, jestli čas strávíte na straně u Egejského moře nebo raději zakotvíte u Středozemního moře. Tato země uspokojí i ty nejnáročnější cestovatele.

antalya-we-ship-3976569_1920

Naplánujte si dovolenou v Turecku

Jestliže při poznávání Turecka nechcete přijít o nic významného, připravte se na takový zájezd se vším všudy. Načerpejte dostatek informací nejenom o konkrétních lokalitách, ale také o praktických věcech. Typickým příkladem jsou podmínky vstupu do země, měna, očkování a podobně.

V tomto ohledu vám bude nápomocen cestovatelský portál cKlub.cz, který je bohatou studnicí praktických cestovatelských rad a informací. Ty se mimochodem týkají nejenom Turecka, ale i ostatních zemí světa. Na jednom jediném místě budete mít k dispozici recenze hotelů, cestovatelské blogy, inspiraci pro krásné oblasti, cestopisy, ale i diskuzní fórum. Takový komplexní průvodce, s nímž si naplánujete dovolenou v Turecku od A až do Z.

Vymaňte se z běžného cestovatelského stereotypu a dejte přednost něčemu novému a nezapomenutelnému. Turecko je zemí, v níž okusíte od každého kousek, stanete se součástí tamní kultury, uvidíte stovky let staré stavby a přírodní úkazy, které vám vyrazí dech.