Open air muzikál Noc na Karlštejně

V roce 2012 jsme se rozhodli, že sjednotíme všechny letní open air akce, které pořádáme v areálu Státního hradu Šternberk, pod jeden název, jednu „obchodní značku“. Vzniklo proto Šternberské kulturní léto pod hvězdami, čímž zároveň vznikla i nová tradice, kterou chceme dále budovat a rozvíjet tak, aby se stala známým kulturním podnikem v rámci celého Olomouckého kraje.

Cena vstupenky: 690 Kč
Open air muzikál Noc na Karlštejně
  • Adresa:
    Horní náměstí 6
    Šternberk 785 01

ŠTERNBERSKÉ KULTURNÍ LÉTO POD HVĚZDAMI II. ročník

V letošním roce jsme na místo tradiční červnové opery, dali přednost muzikálu. Muzikálové představení bude mít ve Šternberku svoji premiéru. Uskuteční se 19. června, v horní zahradě Státního hradu Šternberk a sólisté Moravského divadla Olomouc zahrají českou klasiku Noc na Karlštejně. Ze slavného českého muzikálu, který natočil Zdeněk Podskalský na námět stejnojmenné divadelní hry Jaroslava Vrchlického, pochází notoricky známé písně skladatele Karla Svobody a textaře Jiřího Štaidla Lásko má, já stůňu a nebo Do věží v podání Heleny Vondráčkové a Waldemara Matušky.

O tři týdny později navštíví šternberský hrad členové a sólisté baletního souboru Moravského divadla Olomouc pod vedením uměleckého vedoucího Roberta Balogha. V baletní verzi sehrají nejslavnější příběh zamilovaných. Milostná tragédie veronských milenců Romea a Julie se odehraje 10. července 2014 v dolní zahradě Státního hradu Šternberk. Inscenace světoznámého baletu Sergeje Sergejeviče Prokofjeva se může pochlubí skvělými výkony tanečníků a precizně provedenou choreografií.

Již jedenáctý ročník festivalu Šternberský kopec se uskuteční 26. července 2014 od 13 hodin. Diváci se mohou těšit například na skupinu Divokej Bill, Vypsaná fixa, Support Lesbiens, Fleret a řadu dalších. Samozřejmostí bude prvotřídní zvuk, zázemí pro diváky a příjemná atmosféra.

Netradičně letos zahájíme šternberské Letní divadelní hraní a to ve středu 20. srpna. V minulém roce se obě divadelní představení setkaly s velkým ohlasem, jak u diváků, tak i u účinkujících. I v letošním roce Letní divadelní hraní zahájí Šternberští ochotničtí komedianti (ŠOK) s komedií Vrátila se jednou v noci. Ve čtvrtek 21. srpna bude od 19 hodin k vidění tragikomedie Královny, v podání členů Moravského divadla Olomouc.

V současné době je cílem multižánrového festivalu Šternberského kulturního léta pod hvězdami jeho postupné rozšiřování o další interprety a nové žánry. Proto jsme pro všechny příznivce a návštěvníky letos připravili Open air koncert Ondřeje Havelky a Melody Makers, který se uskuteční v pátek 22. srpna od 19 hodin.

Ticketstream