Archimyšl 2014 - Zámecký areál Litomyšl 15 let na Seznamu UNESCO - Beseda

5.10.2014

K 15. výročí od zápisu zámeckého areálu v Litomyšli na Seznam světového dědictví UNESCO připravila správa zámku a město Litomyšl besedu nazvanou Zámecký areál Litomyšl 15 let na Seznamu UNESCO. Uskuteční se ve velkém kongresovém sále v neděli 5. října od 17 hodin, a to za účasti řady milých hostí, jako je například Olbram Zoubek.

V letošním roce to bude již patnáct let od chvíle, kdy byl zámecký areál v Litomyšli zapsán na Seznam světového kulturního a přírodního dědictví, zkráceně Seznam UNESCO. Tímto krokem byl potvrzen mimořádný kulturní význam památky, která přesahuje národní hranice. Jeho hodnota je cenná pro současné, ale i pro budoucí generace a z toho důvodu vyžaduje stálou ochranu.

Na neděli 5. října od 17 hodin připravila správa zámku a město Litomyšl besedu Zámecký areál Litomyšl 15 let na Seznamu UNESCO,  na které nesmějí chybět osobnosti jako Olbram Zoubek, emeritní starosta Miroslav Brýdl, starosta Kutné Hory Ivo Šanc, Michal Beneš z Ministerstva kultury ČR, který byl u zápisu všech 12 českých a moravských památek na Seznam UNESCO a další zajímaví hosté. Tento pořad bude moderovat Pavlína Kvapilová.

http://www.zamek-litomysl.cz/