Rodinné odpoledne u Auerspergů ve Slatiňanech

5.6.2022, 13:00 – 17:00

Přijměte pozvání na Rodinné odpoledne u Auerspergů ve slatiňanské zámecké zahradě.

Cena vstupenky: 100 Kč, děti do 6 let zdarma, , ,  Kč

V neděli 5. června 2022 se v odpoledních hodinách přenesete do doby přelomu 19. a 20. století, kdy zámek obývala a s láskou o něho pečovala knížecí rodina Auerspergů. Vilemína, Franz Josef, jejich děti a služebnictvo si pro své hosty připravili nejednu venkovní radovánku. Na různých místech romantické zámecké zahrady Vás budou očekávat k dobovým hrám např. zámecký štolba se svou klisnou a hříbátkem, učitelka dramatických umění, lukostřelec, s komornou si můžete vyrobit krásné šperky a úsměv na Vašich tvářích určitě vykouzlí potulný komediant. Velmi oblíbenou zábavou knížecí rodiny bylo divadlo. Proto si pro Vás připravili a nacvičili krásnou a originální pohádku s názvem: "O království, kde strašilo". Kromě velkolepé divadelní pohádky si můžete na podiu u rybníčka poslechnout i živou zámeckou hudbu. Nebude chybět občerstvení a na závěr programu panští kočí svezou u zámeckého hřebčína děti v kočáře taženém koňským dvojspřežím.

Přijďte zažít jedno nevšední kouzelné odpoledne ve společnosti knížecí rodiny Auerspergů do překrásného prostředí zámecké zahrady ve Slatiňanech!

Těší se na Vás divadelní spolek Acord a Státní zámek Slatiňany!

PS: piknikovou deku s sebou

Vstupné: 100 Kč (jednotné), děti do 6 let zdarma, permanentku ke vstupu do zahrady nelze pro tuto akci uplatnit

AKCE SE KONÁ POUZE ZA PŘÍZNIVÉHO POČASÍ!

Rodinné odpoledne u Auerspergů se koná pod záštitou vícehejtmana Pk Ing. Romana Línka

Organizátorem akce je: Národní památkový ústav a Acord, z.s.

Akci podpořili: Město Slatiňany, Pardubický kraj, Alukov, a.s., Transys, spol. s r.o., JUDr. David Chaloupka, Restaurace Monaco