Festival ANIMA MUSIC 2018 - Koncert Marthy Galarragy a souboru Timbasa na zámku Nebílovy

31.8.2018, 19:30 – 23:59

Zámek Nebílovy a Bezejmenná čajovna společně zvou na již druhý ročník multižánrového a genderově nevyváženého hudebního festivalu ANIMA MUSIC, který se svou dramaturgií řadí mezi unikátní kulturní projekty v Plzeňském kraji. 

Cena vstupenky: Plné vstupné 450 Kč / Snížené vstupné 390 Kč, , ,  Kč

Pět letních podvečerních koncertů v areálu zámku Nebílovy slibuje vášně, emoce, krásné ženy, žhavé rytmy, ale též fůze klasického folklóru a duchovní hudby. V prostorách barokního zámku zazní v podání umělců doslova z celého světa argentinské i nové tango, experimentální zvuková pouť s nejstaršími nástroji světa, zločinecký šanson nebo nejautentičtější afrokubánská rumba, salsa a timba.

Martha Galarraga a Timbasa | CUB, CZ

Kubánská zpěvačka a tanečnice Martha Galarraga, která žije v současnosti v Paříži, je největší hvězdou letošního ročníku festivalu Anima music. Martha Galarraga je jednou z nejautentičtějších světových interpretek afrokubánského folklóru a legendou v tradičních hudebních stylech, jakými jsou rumba, mamba, conga, chachachá nebo timba, která je na Kubě nástupcem v Čechách známější salsy. Jako členka Conjunto Folklorico Nacional de Cuba, kterou založil její otec, se stala odbornicí nejen na tanec a zpěv těchto tradičních stylů, ale též respektovanou zpěvačkou yoruba, který se vyznačuje hlubokými duchovními a mytologickými kořeny. Prvky funku nebo jazzu jsou v jejím projevu jen exotickým kořením. Martha procestovala a nadchla obecenstvo na všech kontinentech. Pracovala s umělci zvučných jmen jako Omar Sosa, Gustavo Ovalles, Felipe Cabrera nebo Simon Bolzinger. A také se souborem Timbasa, ve kterém se pro tento večer sejde pět špičkových instrumentalistů: Robert Fischmann - flétna, Václav Greif - klávesy, Marek Cába - basa, Michael Cába - perkuse a Dušan Černák - bicí. V této sestavě uvedou písně Isaaca Delgada, Pedrita Martineze či Manolína El Medico de la Salsa a mnoha dalších. Temperament, žhavé rytmy, radost a nesmírná energie Marthy Galarragy a skupiny Timbasa velmi často roztančí publikum i ve velmi konzervativních hudebních institucích. Rokokově hravá atmosféra Tuvorova tanečního sálu nebílovského zámku je pro tento krystalicky čistý a emotivní zážitek ideálním prostorem.

Koncert se uskuteční v pátek 31. srpna 2018 od 19:30 v tanečním sále zámku.

Vstupenky jsou k zakoupení zde.