Benefiční koncert pro dobřanské varhany na zámku Nebílovy

23.3.2018, 18:00 – 23:59

Dnes nefunkční varhany v krásné barokní skříni na kůru dobřanského kostela volají po naplnění mimořádné příležitosti: skříň rekonstruovat a vestavět do ní nový, jedinečný nástroj, který bude mimořádný i v evropském prostředí. Tedy nástroj, na který hrál a komponoval J. S. Bach v německém Výmaru, a který bohužel zničil požár.

Cena vstupenky: Vstupné dobrovolné, , ,  Kč

V květnu roku 2017 vznikl nadační fond „Přátelé dobřanských varhan“, který si vzal za cíl pořádat koncerty, besedy s odborníky, ukázky práce varhanáře s komentovaným výkladem a další zajímavosti, které podpoří vznik nových varhan.

Jeden z benefičních koncertů na podporu dobřanských varhan se uskuteční i 23. března 2018 od 16:00 na arkádové lodžii zadní zámecké budovy. Koncert zároveň zahájí 21. zámeckou sezónu v Nebílovech.

Účinkují:
Brass Quintet Contrast (Slovinsko)
Gregor Turk - trubka
Blaž Avbar - trubka
Jože Rošer - lesní roh
Žan Tkalec - pozoun
Uroš Vegelj - tuba

Mladý slovinský žesťový soubor, který je laureátem mezinárodních soutěží v Štanjelu, Trevisu a Mnichově, koncertoval v řadě zemí Evropy, i v Ománu. Program kvintetu zahrnuje jak skladby starých mistrů, tak současný repertoár, zejména skladby slovinských skladatelů. Během krátké doby fungování vydali již 2 CD.