Běžíme na hrad

1.10.2016, 9:30 – 15:30

V sobotu 1. října se na louce pod hradem Veveří uskuteční další část běžeckého krosového seriálu Běžíme na hrad.

Cena vstupenky: , , ,  Kč

Běžecký den s cílem na Veveří má pro vás připraveno několik tras na výběr:

závod na 5 km, tzv. Pětku a závod na 15 km, tzv. Patnáctku. Oblíbené dětské závody čekají na vaše ratolesti, děti v různých věkových kategoriích. Rozděleny podle věku budou závodit na tratích v délkách 100, 300, 600 a 1200 m v blízkém okolí registrace a zázemí závodů. Běžecké trasy vedou nádhernou lesní krajinou v okolí brněnské přehrady, kterou závodníci přeběhnou po mostě, nad kterým ční impozantní hrad. Delší trať zavede závodníky do kouzelně krásné lesní obory kdy po náročném stoupání a běhu hřebenu sbíhají opět dolů k přehradě. Po závěrečném výběhu je cíl závodu přímo u vstupní brány k hradu. Na každého závodníka, který úspěšně dorazí do cíle, bude čekat účastnická medaile seriálu Běžíme na hrad!

Registrace začínají v 9:30 hod.  na louce u parkoviště pod hradem. Od 10 hodin začíná bohatý soutěžní program pro děti (Pohádková cesta) a pro všechny registrované pak i soutěžní kvíz Tajemství hradu s hodnotnými cenami. Prvních 250 registrovaných obdrží zdarma seriálové tričko od partnera KILPI. Všichni registrovaní účastníci mají slevu na vstupném na hrad Veveří.

Seriál Běžíme na hrad nabízí plnohodnotné závody v úžasném okolí Veveří v kombinaci  s prima programem i pro ty, kteří přišli třeba jenom povzbudit závodícího člena rodiny. Především děti si pak přijdou na své, a to nejen při závodech. Nenásilně propojujeme sport s historií a poznáním dějin naší země.

Veškeré informace o běžeckém seriálu naleznete na stránkách pořadatele akce.