Street Food Festival na Nákladovém nádraží Žižkov

5.7.2015, 10:00 – 20:00

Heslo festivalu zůstává „…každý sám za sebe a všichni pro vás…“.  

STREET FOOD FESTIVAL(SFF) se uskuteční 5. července na Nákladovém nádraží Žižkov(NNŽ - Jana Želivského 2, 130 00 Praha 3). 

Máme za sebou hodně pestrý rok 2014, kdy jsme společně se skvělými účastníky i návštěvníky prožili tři festivaly. Květnový u Crossu(více než 5000 návštěvníků), srpnový v brněnské Industře(více než 3500 návštěvníků) a říjnový na Výstavišti v Holešovicích(více než 14000 návštěvníků) nás přesvědčily, že to co děláme, má smysl, a tak pokračujeme. 

Profesionálové i amatérští performeři se i letos představí s tím nejlepším ze street foodu. Na SFF se prezentuje jídlo ulice. Tedy jednoduchý, srozumitelný sortiment, za přijatelné peníze, inspirovaný buď zajímavým zahraničním streetfoodem(např. galetky a palačinky, sekaná v housce, hamburgery, pizza, tacos, falafel, sendviče, polévky, ale i sushi nebo Pho), nebo vylepšením streetfoodu místního. Chceme se vrátit k samotným kořenům street foodu a zachovat ho v jeho naprosté jednoduchosti a účelnosti, bez zbytečných příkras. 
Proto jsme se rozhodli ke změnám především v oblasti sladké nabídky. Rádi bychom nabídli skutečné pouliční jídlo, a proto chceme vyměnit makronky, cupcaky, dorty apod. za dobroty, které více ladí s myšlenkou SFF a tím pobídnout ke kreativitě a vymýšlení alternativ(např. churros, lívance, zmrzlina apod.). 

Kvalitní, pestrá a originální nabídka jídel je jednou ze zásadních myšlenek SFF. Zároveň se SFF zaměřujeme i na zajištění účasti zajímavých lidí, projektů, odborníků, hudby, ale i neziskových záměrů a převratných koncepcí. 

Akce je pro všechny, kdo se chtějí dobře najíst, rádi zkouší nové chutě, v multikulturní prostředí se cítí jako doma a baví je netradiční prostory, ale i pro další lidi, kteří se chtějí přijít prostě pobavit, poslechnout si dobrou hudební produkci a dozvědět se hodně zajímavostí při doprovodném programu. 
Desátek (tedy 10% z denního obratu), který vybereme od amatérů, tentokrát půjde na ZDrSEM - Výuku první pomoci zážitkem.(http://www.zdrsem.cz
Více informací i průběžné doplňování konkrétních profíků i amatérů, kteří nám předvedou skvělou pouliční kuchyni, můžete najít zde: 
Stránka: https://www.facebook.com/streetfoodfestivalcz 
Událost: https://www.facebook.com/events/424759377706910/