Evropský Jóga Sport Šampionát 2015 a jógový týden ve studiu Bikram Yoga Pankrác

15.5.2015, 15:00 – 23:59

Český sportovní klub jógy bude dne 15. května 2015 hostit historicky první evropský šampionát v józe. Nejvýznamnější jógová událost roku se koná pod záštitou Světové jóga sport federace, jejíž hlavní snahou je kvalifikovat jógu jako sport na Olympijské hry.

Cena vstupenky: 350 Kč

Více informací na: www.yogasportcup.eu

Již tento květen pořádá Český sportovní klub jógy historicky první Evropský jóga sport šampionát. Akce se uskuteční pod záštitou IYSF (International Yoga Sport Federation), jejíž hlavní myšlenkou je snaha kvalifikovat jógu jako samostatnou sportovní olympijskou disciplínu bez ohledu na druh či filozofické zaměření jógy. Evropský šampionát je dalším stěžejním krokem k uskutečnění tohoto snu.glo-345

První 4 ročníky této soutěže v jógových polohách proběhly na národní úrovni  v komorním prostředí Betlémské kaple a v roce 2012 jsme pod záštitou Českého sportovního klubu jógy poprvé vyšli s hatha jógou na veřejnost. Pořádáním šampionátu na veřejném místě v prostředí nákupního centra Arkády se snažíme především inspirovat a motivovat širokou veřejnost k praktikování jógy, představit s ní související životní styl a zdravotní benefity. Tento poněkud kontroverzní krok vzbudil obrovský zájem nejen u lidí, kteří jógu doposud ještě necvičili, ale především zaujal řadu médií.

Cíl organizování jóga šampionátu na veřejném místě, jak je tomu už stovky let v Indii, je propagovat jógu jako sportovní disciplínu a nikoliv duchovní záležitost jen pro osvícené a jógově vzdělané kyha-249jedince. Zařazení jógy do kategorie sportu výrazně ovlivní pohled široké veřejnosti jak na jógu jako takovou, tak na sport samotný. Fyzické a mentální přínosy jógy se stanou známé a populární pro děti, teenagery, ale i dospělé a seniory. Cílem je podpořit lidi, kteří jógu už cvičí, aby skrze tréning a neustálé prohlubování jejich schopností, stejně jako tomu je ve sportu, inspirovali k cvičení další, což výrazně zkvalitní životní styl a zdraví populace.