Degustavce vín - Souboj Gruzie a Moravy 2014

3.9.2014

Gruzínské slovo gvino je považováno za původce například anglického slova wine, francouzského vini českého víno.

Gruzie je dnes uznávána jako kolébka pěstování vinné révy. Archeologické nálezy potvrdily, že kořeny gruzínského vinařství sahají hluboko do historie. Dokonce i studie evropských vědců dokazují, že kultura vinařství se rozšířila do Evropy z území dnešní Gruzie.

Degustační menu:

„MUKUZANI“ X Modrý portugal, vinařství Skrášek
Suché červené víno vyrobeno z nejkvalitnějších hroznů odrůdy Saperavi, pěstovaných v oblasti Mukuzani nacházející se ve vinařském regionu Kachetie. Víno je charakteristické svojí rubínovou barvou, vůní vyzrálých švestek v kombinaci s jemnými tóny dubu.

„KINDZMARAULI“ X Dornfelder, vinařství  Šebesta
Červené, polosladké, s elegantní a silnou chutí, vyrobené z odrůdy Saperavi. Vypěstované v Kakhetii v mikroregionu Kindzmarauli. Má temně červenou barvu, plnou ovocnou vůni a aroma, má též léčivé účinky.

"AKHASHENI” X Dornfelder, vinařství Na Soutoku
Přirodně polosladké červené víno z nejkvalitnějších hroznů odrůdy Saperavi pěstovaných v oblasti Akhasheni nacházející se v okolí řeky Alazani v provincii Kachetie v Gruzii. Charakteristické barvou granátového jablka, harmonickou chutí a vůní třešní a višní.

"ALAZNIS VELI" X Rubinet, vinařství Hradil
Přirodne polosladké červené vino z nejkvalitnějších hroznů odrůdy Saperavi pěstovaných v regionu Kachetie, má výraznou červenou barvu s harmonickou chuti a vůní.

"KISI" X Veltlínské zelené, vinařství Buchtovi
Přirodne polosladké bílé vínoz nejkvalitnějších hroznů odrůdy Kisi, pěstovaných v oblasti Kvareli , v regionu Kakhetie. má  harmonickou vůni s tropickými ovocnými tóny a chutí.

Občerstvení:
domácí uzeniny a čerstvé pečivo s olivovým olejem 1. jakosti a provensálskými bylinkami

Cena degustace s občerstvením 349,- Kč.


Začátek degustace v 19:30 hodin. Adresa: GalleryWinery, Mánesova 57, Praha 2.

Rezervace nutná na: [email protected], nebo tel. či sms na 720 192 461.

Těšíme se na Vás                                                
gallery wineryMáneska
www.gallerywinery.cz