Butky Park otvírá: Festival plný zábavy a jídla, taneční a parkour workshopy i koncert Eddie Stoilow

20.4.2024, 12:00 – 22:00

Zapište si do kalendáře butovickou událost roku: v sobotu 20. dubna 2024 zahajuje sezónu multifunkční Butky Park a na své si přijdou děti i jejich rodiče. Bohatý program provoní street festival s jídlem, inspiraci nabídnou taneční i parkour workshopy a tělo roztančí koncert kapely Eddie Stoilow. Vstup je zdarma.

Cena vstupenky: zdarma Kč
Butky Park otvírá: Festival plný zábavy a jídla, taneční a parkour workshopy i koncert Eddie Stoilow
  • Adresa:
    Radlická 520/117,
    Praha 5-Jinonice, 158 00

Opening s názvem „Den, kdy vám narostou křídla“ nabídne program na sobotní odpoledne 20. dubna 2024 a pod taktovkou Petra Říbala, populárního moderátora Evropy 2, spojí hudbu, tanec, jídlo i design ve street stylu. Nač se mohou návštěvníci těšit?

- Streetfoodová kuchařská show Pavla Berky, který byl v roce 2020 v semifinále kuchařské soutěže Masterchef. Jeho specialitou jsou burgery na všechny možné způsoby včetně netradičních chutí a ingrediencí.
- Food trucky s širokou nabídkou občerstvení z různých koutů světa.
- Workshopy Doctor Dancera zaměřené na výuku street dance. Krátké, jednoduché a přitom atraktivní sestavy naučí děti i jejich rodiče. V rámci programu, který je zakončený společným vystoupením, přiblíží nový olympijský sport break dance.
- Parkour workshopy budou skvělou příležitostí pro všechny, kteří si chtějí sami vyzkoušet a naučit se základy unikátní a fascinující disciplíny spojující eleganci pohybu s akrobacií.

K dispozici bude celá řada dalších doprovodných aktivit včetně zábavných soutěží, nejmenší potěší malování na obličej nebo také kouzelník, který umí z balónků vytvořit všemožné zvířectvo.

„Nemohli jsme se dočkat, až se Butky Park probere ze zimního spánku a opět přivítá návštěvníky. Loni jsme pozorně naslouchali jejich námětům a připomínkám a zapracovali na dalším vylepšení nabídky parku,“ říká Petr Jágr, asset manager realitního fondu INVESTIKA, který obchodní centrum Galerie Butovice vlastní. „Na celou sezónu připravujeme řadu zajímavých akcí a jsem si jistý, že Butky Park zůstane pro mnoho Pražanů oblíbeným a populárním místem k trávení volného času.“


Butky Park, který poprvé otevřel své brány loni na jaře, přináší zábavu pro rodiče s dětmi i dospělé bez nich. Dominantou multifunkčního areálu je unikátní dětské hřiště s ptačí tematikou od proslulých dánských architektů. Na ploše tří fotbalových hřišť nabízí Butky Park vedle velkého množství zeleně nebo mlhoviště i eventovou koncertní zónu, hřiště pro míčové či jiné týmové sporty a také areál pro pétanque. Nechybí ani grilovací zóna s možností zapůjčení grilovacích setů se stánkem známého lokálního řezníka, kiosky s občerstvením a samozřejmě sociální zařízení.

Aktuální program Butky Parku je dostupný vždy na www.butkypark.cz. Areál je od 1. dubna 2024 přístupný zdarma každý den od 9 do 21 hodin a jeho návštěvníci mohou zároveň využít veškerou vybavenost přilehlé Galerie Butovice včetně pohodlného parkování.