Legendární Slunce, seno, jahody se po 40 letech vrátí do Hoštic

6.7.2024, 10:00 – 11:00

Generacemi milovaná legendární komediální trilogie Zdeňka Trošky Slunce, seno se po 40 letech vrátí na místo činu, přímo do jihočeských Hoštic! Stane se tak u příležitosti 40. výročí od premiéry filmu Slunce, seno, jahody, v sobotu 6. července.

Cena vstupenky: od 399 Kč
Legendární Slunce, seno, jahody se po 40 letech vrátí do Hoštic
  • Adresa:
    Volyně 387 01

Hoštice se doslova přes noc převléknou do podoby, jak je známe z filmu, aby opět přivítaly jak režiséra Zdeňka Trošku, tak i hlavní herecké hvězdy.

Hoštice tak oslaví 40 let od premiéry filmu, který celý fenomén Slunce, seno a malebné jihočeské vesnice odstartoval skutečně ve velkém stylu, echt rodinným festivalem Slunce, seno 40! Nabitý program už teď slibuje besedu a autogramiádu s hlavními protagonisty jako jsou Jiří Lábus, Jaroslava Kretschmerová, Broňek Černý, Petra Pyšová a těšit se můžete dokonce i na autora hudby Karla Vágnera. Nenechte si ujít ani prohlídku Hoštic, živou hudbu, soutěže v duchu Slunce, seno…, zážitkový program, zábavu pro celou rodinu a večerní promítání filmu. V sobotu 6. července prostě nemůže v Hošticích chybět žádný milovník legendární filmové komedie.

Těší mě, že můžu po neuvěřitelných 40 letech od premiéry Slunce, seno, jahody pozvat všechny naše diváky a příznivce opět k nám do Hoštic. Hoštice jsou pro mě synonymem mého života. Nakonec už samotné hlášky, skeče a děj vychází z mého dětství, z toho, jak jsme žili, co bylo u nás v rodině i na vesnici běžné a co jsme prožívali. Budeme rádi, když dorazíte s celou rodinou, vezmete maminku a třeba i babičku a pomůžete nám tu „čtyřicítku“ oslavit, jak se sluší a patří. Už teď se na vás všechny moc těšíme,“ říká režisér Zdeněk Troška, který nejen, že v Hošticích prožil své dětství a mládí, ale i aktuálně je opět jejich hrdým občanem.