Hrnčířská sobota na Veselém Kopci

V sobotu 4. května je pro návštěvníky Veselého Kopce připraveno setkání s hrnčíři a keramiky a to díky programu s názvem Hrnčířská sobota.

Cena vstupenky: 100-180 Kč
Hrnčířská sobota na Veselém Kopci
  • Adresa:
    SLS Vysočina - osada Veselý Kopec,
    Vysočina 539 01

Program návštěvníkům přinese možnost dozvědět se podrobnosti o hrnčířství a výrobě keramiky.  Informace jim podají pozvaní hrnčíři a keramici, kteří budou nejen své výrobky prodávat, ale dle možností i předvádět část výroby. Například návštěvníci uvidí točení výrobků na hrnčířském kruhu, modelování, zdobení a malování. Odvážlivci si budou moci leccos sami vyzkoušet. Výtvarné dílničky budou určeny především dětským návštěvníkům.

Mezi výrobky budou zastoupeny různé typy keramiky: bělnina, hrnčina, kamenina… I různé způsoby práce s hrnčířskou hlínou: keramika točená na kruhu, tvarovaná pomocí forem, modelováním…

Letošní doprovodný program pravidelné návštěvníky možná překvapí, ale jak doufáme – hlavně je zaujme. Umožní totiž setkání se spisovatelem Jiřím Jilíkem, který je autorem knížky Skutečný příběh žítkovských bohyní. Právě vyprávění o životě proslulých žítkovských bohyní i osobních setkání s nimi bude tématem jeho účinkování na Veselém Kopci. Vše doplní písničky v podání Gajdošů z Kopanic, což je rodinná muzika manželů Gabrhelových ze Starého Hrozenkova.


Vstupné: dospělí 180 Kč; studenti 15–26 let, senioři nad 65 let 160 Kč; žáci 6–15 let 100 Kč; rodinné (2 dospělí a max. 4 žáci 6–15 let) 380 Kč
Trvání programu: od 9.00 do 16.00 hodin (areál otevřený od 9.00 do 17.00)
Upozornění: Na tento program nelze zakoupit a uplatnit on-line vstupenku!