Adventní jarmark na Novoměstské radnici v Praze je za dveřmi

25. listopad 2023, 16:57
Adventní jarmark na Novoměstské radnici v Praze je za dveřmi

V historických prostorách jedné z nejkrásnějších pražských národních kulturních památek se konají výstavy, koncerty, festivaly a další zajímavé kulturní a společenské akce po celý rok. Celoroční kulturní sezóna vyvrcholí opět předvánočním jarmarkem, během kterého se pobavíte, dáte si něco na zub i nakoupíte na Vánoce.

Novoměstská radnice se 9. prosince již podeváté stane místem pro strávení adventu ve společnosti blízkých, přátel a rodiny, tentokrát v jednodenním formátu. Přijďte si užít sváteční čas v klidu, příjemné atmosféře doprovodného programu, při hudbě, drobných nákupech i u skvělého jídla a pití. Přijďte si užít Novoměstský advent 2023.

Unikátní historické prostory radnice budou naplněny především nepřeberným množstvím tvořivých dílen, divadelních představení pro celou rodinu a vystoupení pěveckých sborů. Těšit se můžete i na další originální program, např. na promítání pohádek a jiných zajímavých pořadů. Závěr bude znovu patřit osobnosti Petra Šušora a jeho bubnové show, které se můžete aktivně účastnit a stát se její součástí.

Akce není jen pestrou nabídkou adventního zboží a regionálních a řemeslných výrobků či hraček, ale i vynikajících nápojů i lahodných chutí, které najdete především na nádvoří. Ty si budete moci vychutnat jak na místě, tak je zakoupit jako milé dárky blízkým. Jeden z partnerů, Design mode, nabídne nepřebernou škálu originálů od českých designerů a výtvarníků.

„Novoměstský advent představuje završení celoroční kulturní sezóny. Je místem, kde se tradičně setkává radnice s návštěvníky, kteří se po mnoha letech stali našimi milými příznivci. S nimi se mnohdy setkáváme v rámci našeho programu při nejrůznějších příležitostech během celého roku. Tato akce je proto i pro nás výjimečná tím, že si v poklidné a vřelé atmosféře dobře uzavíráme tvar roku uplynulého a s příslibem nové sezony se těšíme na setkání budoucí.“, říká ředitel Novoměstské radnice Albert Kubišta.

Předvánoční novoměstský jarmark tedy zahájí kouzlo adventu, 9. 12. také odstartuje z pokladny věže Novoměstské radnice historicko-rozhlížecí hra Pražské věže a v neděli 10. 12. bude vyhlídková věž před zimním spánkem otevřena letos naposled. To ale zdaleka není vše. Milovníci hudby si tu užijí zajímavé koncerty, a kromě toho radniční galerie hostí několik výstav. Do 26. 11. se koná u příležitosti 100. výročí založení Veliké lóže Československé výstava Zednáři s podtitulem Svobodné zednářství očima zednářů. Od 23. 11. do 10. 12. vám výstava Evropa, ve které chci žít – „Můj region, součást mozaiky Evropy 2050“ představí nejlepší díla žáků a studentů soutěžní přehlídky. 3. 12. uvidíte nejlepší produkci nožířského umění v Evropě i v ČR na prodejní Pražské výstavě nožů Knives a od 8. 12. se můžete těšit v Galerii v přízemí na Obrázky Ivy Hüttnerové. Své oleje a grafiky zde vystaví až do 21. 1. 2024. Navštívit můžete i známou Neviditelnou výstavu a do 10. 12. zdarma putovní výstavu Stopy židovské přítomnosti v Praze 2. Od 23. do 26. 11. vám několik desítek starožitníků představí to nejzajímavější ze své nabídky na veletrhu starožitností Antique – podzim 2023, téma veletrhu je Rodinné stříbro.

Výběr z bohatého hudebního programu

  1. 11. Serena Sáenz / Molinero & Ahmad Hedar
  2. 12. Vánoční Filharmoniště: Prah-a-harp pro děti od 0 do 3 let
  3. 12. Veverka–Šporcl / Barocco sempre giovane: Absolute Bach!
  4. 12. Maria Sardaryan & Arnheiður Eiriksdóttir 

 

 

Podrobný kulturní program Novoměstské radnice:

www.nrpraha.cz/program/

www.facebook.com/NRpraha.cz

www.instagram.com/NRpraha/