Výstava Kořeny ve Sládečkově vlastivědném muzeu v Kladně

Svět kořenů je plný barev, příběhů a překvapení. Po překročení bludného kořene se zmenšíte a ocitnete se pod zemí, v půdě. Zažijete v tajemné říši kořenů to, co tu zažívá třeba krtek. 

Cena vstupenky: Vstupné základní 100,-, snížené 50,-, rodinné 250,- Kč
Výstava Kořeny ve Sládečkově vlastivědném muzeu v Kladně
  • Adresa:
    Huťská 1375
    Kladno 272 01

A jak krtek vypadá doopravdy? Co má ve spíži a kdo s ním v podzemí ještě bydlí? Jak vypadají kořeny hodně zblízka, co dělají a s kým se kamarádí? Potkáte kořenové lupiče a podzemní zpěváky, mistry světa ve skoku vidličkou, i podzemní internet.

Dozvíte se, jaká tajemství odkrývají v půdě čeští vědci. V relaxačním koutku si v pohodlí můžete počíst o kořenech jedlých, pitných, krásných i vychytralých, zatímco děti budou tahat pohádkovou velikou řepu. A nakonec zjistíte, že bez fantazie se v podzemním světě neobejdete a že hranice mezi realitou a fantazií je tenká. Zkuste ji najít.

Na výstavě se podílejí a na téma Kořeny svá díla vytvořili:

ZUŠ Hynka Kubáta Kladno

Gymnázium Kladno

ZŠ Montessori Kladno

Zahrada, PSS, Kladno

Výstava vznikla v Západočeském muzeu v Plzni, p.o., jejími autory jsou RNDr. Sylvie Pecháčková, Ph.D. a Mgr. Ondřej Peksa, Ph.D. V roce 2018 byla tato výstava oceněna v rámci Národní soutěže Gloria musaealis v kategorii Muzejní výstava roku a my jsme rádi, že vám ji nyní můžeme představit také v našem muzeu.

Partnerem výstavy je Papírnictví Labuťová.