Návštěva Dendrologické zahrady v Průhonicích je více než procházkou

5. duben 2024, 11:01
Návštěva Dendrologické zahrady v Průhonicích je více než procházkou

Od konce března můžete po zimní pauze opět navštívit Dendrologickou zahradu v Průhonicích. Zahrada láká na sbírky dřevin a trvalek, které jsou rafinovaně uspořádány do harmonického krajinářsko-zahradnického celku. Na ploše větší než 70 ha můžete spatřit více než 10 000 druhů rostlin.

Při procházce si návštěvníci mohou prohlédnout různá zákoutí: vřesoviště, les, květnaté louky, rybníky, údolí potoka, skalky či babiččinu zahrádku. V zahradě po celý rok něco kvete, a tak procházka v ní potěší ducha v každé roční době. V zahradě jsou rozmístěny lavičky a altánky, aby si lidé mohli na místech, která je obzvlášť zaujmou, odpočinout.

Návštěvníci se také mohou inspirovat pro vylepšení zeleně na své vlastní zahradě nebo ve svém okolí. Inspirující jsou například ukázky různých typů živých plotů, sbírka pnoucích rostlin, záhony s hmyzosnubnými rostlinami či pokusné záhony s rostlinami odoláváních suchu. U všech rostlin je uveden jejich název.

Po prohlídce zahrady mohou návštěvníci svou inspiraci provést ve skutečnost nákupem v zahradnictvím, ve kterém zkušené zahradnice všem rády poradí, jaká rostlina je pro dané místo vhodná.

Na své si v zahradě přijdou i děti na obrovském dětském hřišti, které je umístěno hned vedle zahradnické prodejny. Odpočinout a občerstvit se lze i v kavárně.

Zahrada je dobře sjízdná i pro kočárky. Pro osoby s omezenou hybností nabízí zapůjčení elektrického vozíku.

Během roku pořádáme různé akce, například Den stromů, výstavy tulipánů a jiřin. Bližší informace naleznete na: https://dendrologickazahrada.cz/.