Charles Gounod: Romeo a Julie - Metropolitní opera v Aeru

7.4.2024, 15:00 – 18:40

Dvě pěvecké hvězdy na vrcholu svých sil – sopranistka Nadine Sierra a tenorista Benjamin Bernheim – ztvární osudové milence v Gounodově operní adaptaci Shakespearovy tragédie. Yannick Nézet-Séguin bude řídit pěvce, sbor a orchestr v jednom z nejromantičtějších titulů operního repertoáru.

Cena vstupenky: 400 Kč
Charles Gounod: Romeo a Julie - Metropolitní opera v Aeru
  • Adresa:
    Biskupcova 1733/31
    Praha 130 00

V režii Bartletta Shera dále vystoupí barytonista Will Liverman a tenorista Frederick Ballentine jako zapřisáhlí nepřátelé Merkucio s Tybaltem, mezzosopranistku Samanthu Hankey uslyšíme v roli rošťáckého pážete Stefana a basbarytonista Alfred Walkerztvární Otce Lorenza.

Dirigent: Yannick Nézet-Séguin
Režie: Bartlett Sher
Scéna: Michael Yeargan
Kostýmy: Catherine Zuber
Světelný design: Jennifer Tipton
Choreografie: Chase Brock
Choreografie soubojů: B. H. Barry

Obsazení:
Nadine Sierra (Julie), Benjamin Bernheim (Romeo), Samantha Hankey (Stefano), Frederick Ballentine (Tybalt), Will Liverman (Merkucio), Alfred Walker (Otec Lorenzo)

Předpokládaná délka: 3 hod 31 min (včetně jedné přestávky)

Přenosy z Metropolitní opery v New Yorku přinášejí ty nejslavnější opery s největšími hvězdami operního nebe a s velkolepou a precizní produkcí. Mezi letošními devíti tituly se objeví léty prověřená klasika jako Madam Butterfly, Nabucco nebo Romeo a Julie. Diváci uvidí i trojici úplných premiér Mrtvý muž přichází s hvězdnou Joyce DiDonato, X: Život a doba Malcolma X a Florence v Amazonii.