Jarní koncert souboru CINK Prachatice v Galerii Vodňany

4.4.2024, 18:30 – 20:00
CINK je hudební, vokálně instrumentální soubor na VOŠ sociální a Střední pedagogické škole Prachatice. Je tvořen převážně studentkami a vyučujícími na SPgŠ. Jejich vedoucím je Mgr. Jiří Vopálka.
Cena vstupenky: dobrovolné Kč
Jarní koncert souboru CINK Prachatice v Galerii Vodňany
  • Adresa:
    Vodňany 38 901
Již devět souborů pod jménem CINK reprezentovalo svoji školu, město Prachatice i region na kulturních akcích doma i v zahraničí v programech celovečerních koncertů, vernisáží, klubových pořadů a výchovných koncertů.
Repertoár souboru je budován ve smyslu prezentace více žánrů. Základ tvoří stylizované úpravy lidových písní z Čech a Moravy a je doplňován písněmi rytířskými, vagantskými i písněmi z oblasti folku a spirituálu. Součástí programů jsou úpravy písní z vlastní tvorby nebo vlastní transkripce písní jiných autorů.
V době 27 let své hudební historie se CINK několikrát představil na samostatných koncertech v divadelních „Cinkiádách“, u příležitosti Píseckých slavností, Slavností solné Zlaté stezky v Prachaticích, Slavností pětilisté růže v Českém Krumlově, Táborských slavností, Regiontouru v Brně, Valtických slavností a jiných veřejných přehlídkách. V letech 1998 a 1999 se zúčastnil Festivalu hudby Středních pedagogických škol a Vyšších odborných škol pedagogických České republiky v Krnově a v Prachaticích a v obou případech získal absolutní vítězství v oboru "hudební skupiny".
Hudební tradice CINKu jsou udržovány v repertoárech dvou souborů –
první generační sestavy a aktuálního školního uspořádání.
Hraje v obsazení:
zpěv 4 – 9 vokalistů
zobcové flétny 2 – 4
housle 3
kytara 1 - 2
violoncello a kontrabas 1 + 1
drobné rytmické nástroje
 
Místo konání: Městská galerie Vodňany, náměstí Svobody 18, Vodňany