Nová výstava mapuje význam designu v éře průmyslové revoluce

Připravte se na vzrušující cestu časem! Vlastivědné muzeum v Olomouci otevírá ve čtvrtek, 14. prosince, brány k výstavě oslavující 150 let od založení Průmyslového muzea císaře Františka Josefa v Olomouci.

Nová výstava mapuje význam designu v éře průmyslové revoluce
  • Adresa:
    Nám. Republiky 5
    Olomouc 771 73

Tato výstava je retrospektivním pohledem na éru průmyslové revoluce a chce připomenout význam muzea, které v tomto období hrálo klíčovou roli v rozvoji užitého umění a vzdělávání. 

Odkaz muzea v kontextu historie

V 19. století, během prudkých změn průmyslové revoluce, se Průmyslové muzeum v Olomouci stalo bastionem kultury, zaměřujícím se na zachování a propagaci uměleckého řemesla. Výstava nahlíží na jeho úlohu ve sběru, uchovávání a prezentaci uměleckých děl, která byla klíčová pro edukaci a inspiraci řemeslníků, učňů a veřejnosti.

Tváře, které formovaly historii

Seznamte se s vizionáři a kustody, kteří stáli za úspěchem muzea – od Adolfa Nowaka po významné osobnosti jako starosta Josef von Engel. Objevte příběhy lidí, kteří věřili v sílu a krásu řemesel, umění a designu.

Pojďte s námi oslavit umění a historii

Výstava Průmyslové muzeum císaře Františka Josefa v Olomouci je více než jen retrospektivou; je to most mezi minulostí, současností a budoucností umění
a řemesel. Nechte se inspirovat tím, jak minulost utváří naši budoucnost.

Pro více informací navštivte web Vlastivědného muzea v Olomouci www.vmo.cz.